Ισραηλινοί: ”Τον επόμενο μήνα η συμφωνία για τους Spike NLOS” – Αλλάζουν όλα για τις Ελληνικές ΕΔ”Η συμφωνία για τους πυραύλους Spike της εταιρίας Rafael με την Ελλάδα αναμένεται να υπογραφεί τον επόμενο μήνα”, αναφέρει ισραηλινό ΜΜΕ.

Αναλυτικά:

”Η συνολική αξία της συμφωνίας είναι 335 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 280 εκατ. ευρώ προορίζονται για τις μονάδες του στρατού και τα 55 εκατ. ευρώ για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ η προμήθεια αναμένεται να γίνει και από τις ισραηλινές εταιρείες Plasan και Aeronautics.

Ο Έλληνας Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος, ρωτήθηκε για την εφαρμογή του σχεδίου εξοπλισμού με πυραύλους ακίδας και απάντησε ότι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη πολύπλοκες και αργές διαπραγματεύσεις για τα οπλικά συστήματα, που θα τοποθετηθούν τόσο σε οχήματα εδάφους του στρατού όσο και σε πλοία και ελικόπτερα.

Δηλαδή, πρόκειται για τρεις διαφορετικές συμβάσεις με διαφορετικούς όρους και τεχνικές προδιαγραφές. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο των υπογραφών και σύμφωνα με τον υπουργό η οριστική υπογραφή των τριών επίμαχων συμβάσεων θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου.”