Ελληνοτουρκικά: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν με τους πυραύλους TayfunΕλληνοτουρκικά: Αδιάκοπα συνεχίζονται οι απειλές και οι προκλήσεις από την Τουρκία προς τη χώρα μας με τα εθνικιστικά παραληρήματα τραμπουκισμού να είναι καθημερινά.

Σημαιοφόρος σε αυτά στέκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος με τις δηλώσεις του φροντίζει να αφήνει τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό με τις ευθείς απειλές του προς την Ελλάδα και την Αθήνα.

Αφορμή στάθηκαν οι νέες δηλώσεις του προέδρου της γειτονικής χώρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (AKP).

«Φτιάχνουμε μόνοι μας αυτούς τους πυραύλους; Τους φτιάχνουμε με τέτοιο τρόπο που η Ελλάδα πανικοβάλλεται. Οι εφημερίδες κάνουν πρωτοσέλιδα, λένε “κοιμάστε”. “Ο Τούρκος”, λένε, “στέλνει τον Tayfun από τη Σμύρνη”. Εχει εμβέλεια 561 χλμ. Είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. Φυσικά, όταν μεταδόθηκε αυτή η είδηση, τι άρχισαν να λένε οι Ελληνες; “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”. Kάτσε φρόνιμα, συμπεριφέρσου καλά. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με Αθήνες κ.λπ. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, η Αθήνα επιμένει να αρνείται να ακολουθήσει το ρητορικό παραλογισμό και ανταγωνισμό με των εξ ανατολών γείτονα και επιμένει σταθερά προσανατολισμένη στις ράγες του διεθνούς Δικαίου και μόνο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει μαζί με τον Χουλουσί Ακάρ να προκαλούν σε κάθε επίπεδο την Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία και μία λάθος κίνηση που θα γενικεύσει την ένταση δεν είναι πολύ μακριά.