Κατασκοπευτικά «κόλπα» και από τη Βόρεια Κορέα: Έστειλε μπαλόνι στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας



Μετά το κινέζικο μπαλόνι κατασκοπείας στις ΗΠΑ, ακόμα ένα εντοπίστηκε στη Νότια Κορέα το οποίο στάλθηκε από τους Βορειοκορεάτες γείτονες.

Μόλις μερικές ημέρες μετά το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε πάνω από αμερικανικά εδάφη, ένα... μπαλόνι διαφορετικής προέλευσης έκανε την εμφάνιση του στη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρακολούθησε ένα μπαλόνι της Βόρειας Κορέας πάνω από το έδαφός της, αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι δεν αποτελεί απειλή.

Το αερόστατο εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι ως απάντηση έλαβε απροσδιόριστα «μέτρα».

Το μπαλόνι έφυγε από τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας λίγες ώρες αργότερα και οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό μπαλόνι και πως δεν έχει κατασκοπευτικές δραστηριότητες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο έναν ανώνυμο αξιωματούχο.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την κατάρριψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενός ύποπτου κινεζικού αερόστατου παρακολούθησης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν περαιτέρω οι τόνοι στη σχέση των ΗΠΑ με το Πεκίνο, το οποίο δήλωσε ότι το σκάφος ήταν ένα πολιτικό αερόπλοιο που είχε εισέλθει κατά λάθος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λόγω ισχυρών ανέμων.

Πέντε βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέρασαν στη Νότια Κορέα στις 26 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου ενός που εισήλθε για σύντομο χρονικό διάστημα σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων γύρω από το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, ωθώντας τον στρατό της Νότιας Κορέας να αναμετρηθεί με μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.