Η Μόσχα αντιδρά στις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ στην Αρκτική



Αυστηρό μήνυμα της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ για την Αρκτική: Σταματήστε άμεσα κάθε παρέμβαση
Η Μόσχα επισημαίνει την προκλητική ρητορική του ΝΑΤΟ στην Αρκτική που παραδοσιακά είναι μία περιοχή χαμηλής έντασης

Την έντονη ανησυχία της Ρωσίας για την προκλητική ρητορική της Δύσης μετέφερε η Μόσχα στο Αρκτικό Συμβούλιο αντιδρώντας στην αυξανόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία παρεμβαίνει ολοένα και περισσότερο στην οικονομική συνεργασία άλλων χωρών στην Αρκτική, δήλωσε στο Tass το Σάββατο (11/2/2023) ο Nikolay Korchunov, Γενικός Πρέσβης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και ανώτατος αξιωματούχος της Ρωσίας για την Αρκτική στο Αρκτικό Συμβούλιο.

«Φυσικά, δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε για την προκλητική ρητορική της Δύσης και την αυξανόμενη εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, με αυτό το στρατιωτικό μπλοκ να παρεμβαίνει όλο και περισσότερο στην οικονομία και στην ειρηνική συνεργασία» σημείωσε.

Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε με νόημα το γεγονός ότι οι δυτικοί εταίροι χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «αποτροπή», «απώθηση» και «αντιπαράθεση» στα σχόλιά τους για την περιοχή τον τελευταίο καιρό.

«Σίγουρα, αυτό δεν εμπνέει μεγάλη αισιοδοξία, αφού παραδοσιακά βλέπουμε την Αρκτική ως ζώνη ειρήνης, χαμηλών στρατιωτικών και πολιτικών εντάσεων και εποικοδομητικής συνεργασίας», υπογράμμισε.