Ο σκοπός της επίσκεψης αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας στο ΓΕΕΘΑ



Αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας με επικεφαλής τον διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Γαλλικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Major General Eric Peltier πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ στις 9 Φεβρουαρίου. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η επίσκεψη αποσκοπούσε στην εξέταση των παραμέτρων της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος - Γαλλίας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, η γαλλική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής-Πολιτικής-Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα, καθώς και με επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων.

Κατά τις συνομιλίες έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα το 2022 και εξετάστηκαν νέες δράσεις στους τομείς των επιχειρήσεων, του διαστήματος, του κυβερνοχώρου, των ειδικών επιχειρήσεων, των στρατιωτικών πληροφοριών, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, τόσο σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ όσο και μεταξύ των αντίστοιχων Γενικών Επιτελείων.

Επίσης η γαλλική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Σχολή Εθνικής 'Αμυνας στην οποία ο Major General Eric Peltir πραγματοποίησε ομιλία στους σπουδαστές της 75ης Εκπαιδευτικής Σειράς με θέμα τη "Νέα Γαλλική Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική".