Ελληνοτουρκικά: Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η ανησυχία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο«Για εμάς, για την Ελλάδα, το θέμα της Σουηδίας και της Φιλανδίας είναι μια ευκαιρία γιατί ξαναμπούμε στο παιχνίδι».

Oι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δείχνουν να μην έχουν τέλος καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά με χαρακτηριστικό το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, πριν από λίγες ημέρες, από το Φαρμακονήσι.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, εν’ όψει και των εκλογών που θα γίνουν στην γειτονική χώρα, κρούει ο Αντιπτέραρχος ε.α, Γιώργος Γερούλης, ο οποίος μίλησε σήμερα Κυριακή στο Mega.

«Η καθημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας κάποια μέρα θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Η εκπαίδευση των αεροπόρων μας είναι καθημερινή και έχουμε το πλεονέκτημα να ελέγχουμε τον αεροπόρο ενώ ο Τούρκοι δεν το έχουν. Αυτήν την περίοδο, ο αντίπαλος μας είναι σε πολύ κακή περίοδο και μας δίνει την ευκαιρία να διαχειριστούμε καλυτέρα την κατάσταση. Οι Τούρκοι κερδίζουν στο διπλωματικό τραπέζι συνήθως», είπε.

Για την πτώση του Φάντομ
Όσον αφορά την πτώση του αεροσκάφους Φάντομ, που στοίχισε την ζωή στους δύο πιλότους μας, ο κ. Γερούλης ανέφερε «πως σε αυτές τις συνθήκες πτήσης όλα είναι πιθανά, με ίσες πιθανότητες, από τον λάθος χειρισμό έως κάποιο εξωτερικό παράγοντα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο  Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Σέρμπος.

Ο κ. Σέρμπος ανέφερε: «Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας μήνας που θα μάθουμε ποιος θα είναι ο πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν. Η μεγάλη ενόχληση της Τουρκίας είναι πως το παιχνίδι παίζεται αλλιώς πλέον μεταξύ της αυτής και των ΗΠΑ. Για εμάς, για την Ελλάδα, το θέμα της Σουηδίας και της Φιλανδίας είναι μια ευκαιρία γιατί ξαναμπούμε στο παιχνίδι».ΠΗΓΗ: in.gr/