Τούρκος ναύαρχος: Η Ελλάδα θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα τον Μάρτιο



Τούρκος ναύαρχος: Η Ελλάδα θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα τον Μάρτιο, υποστηρίζει ο Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος μίλησε στην τουρκική τηλεόραση και υποστήριξε ότι η «Ελλάδα θα αναλάβει δράση τον Μάρτιο» και θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, «νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης».

«Θα το κάνουν αυτό σε λίγες μέρες. Αν το δεχθούμε αυτό, είναι αυτοκτονία. Διότι αν αυτό γίνει δεκτό, τα νησιά που δεν δόθηκαν στην Ελλάδα με συνθήκες θα παραμείνουν στα χωρικά τους ύδατα. Η Θάλασσα των Νησιών και η πύλη της Μεσογείου θα είναι κλειστές», υπογράμμισε ο Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ναύαρχο το «να κάθεσαι στο τραπέζι με την Ελλάδα δεν είναι σαν να κάθεσαι στο τραπέζι με την Αίγυπτο και τη Συρία. Γιατί αυτές οι χώρες δεν απαιτούν γη από εμάς. Αλλά η Ελλάδα απαιτεί».

Την ίδια ώρα η τουρκική αεροπορία στρατολογεί πιλότους για τα μαχητικά της με άδεια εμπορικού χειριστή COMMERCIAL PILOT LICENSE (CPL).

Το τμήμα Εφοδιασμού Προσωπικού του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει πιλότους που διαθέτουν «άδεια εμπορικού χειριστή» γνωστή ως CPL.

Κάποιες άλλες προϋποθέσεις είναι οι υποψήφιοι να μην είναι άνω των 28 ετών να έχουν τελειώσει σχολές με διάρκεια φοίτησης τουλάχιστον τεσσάρων ετών και άνω και να γνωρίζουν αγγλικά.