Σενάρια συμμετοχής του Στρατηγού ε.α. Φ. Φράγκου στο Επικρατείας της ΝΔ



Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει ξεκαθαρίσει την ημερομηνία των εκλογών, στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση όμως όλοι ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο οι πρώτες κάλπες να στηθούν στις 9 Απριλίου, που είναι και η πρώτη «καυτή» Κυριακή στο εκλογικό ημερολόγιο.

Εφόσον τελικά ο Πρωθυπουργός όντως αποφασίσει να πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές στις 9 Απριλίου θα πρέπει περίπου μέχρι τις 10 Μαρτίου να τις προκηρύξει.

Το πρόβλημα βεβαίως στην περίπτωση που οι πρώτες εκλογές πραγματοποιηθούν στις 9 Απριλίου, που είναι η Κυριακή των Βαΐων, είναι ότι με δεδομένο πως λόγω απλής αναλογικής δεν αναμένεται να σχηματιστεί κυβέρνηση, η διαδικασία των διερευνητικών θα πέσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και θα φτάσει μέχρι το Πάσχα. Αλλά και ότι οι ετεροδημότες θα κληθούν να πάνε στα χωριά τους δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα.

Για αυτό πολλοί στη ΝΔ ακόμη υποστηρίζουν ότι θα ήταν προτιμότερο οι πρώτες κάλπες να στηθούν στις 14 ή στις 21 Μαΐου, καθώς άλλωστε πλέον οι εκλογές στην Τουρκία λόγω του σεισμού μετατίθενται μάλλον για Ιούνιο (αν και ο Ερντογάν το ξανασκέφτεται για 14 Μαΐου) και άρα δε θα συμπέσουν οι εκλογικές διαδικασίες στις δύο χώρες.

Πάντως η ατμόσφαιρα μυρίζει ούτως ή άλλως όλο και πιο έντονα εκλογές. Εν τω μεταξύ μετρά ο χρόνος πλέον αντίστροφα για τις τελικές ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Συζητείται πάντως το ενδεχόμενο ένταξης του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου στο Επικρατείας της ΝΔ. Με αυτό τον τρόπο το κυβερνών κόμμα θα επιχειρούσε να ανακόψει απώλειες εκ δεξιών προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, δεδομένου ότι ο Στρατηγός είχε ενεργή παρουσία στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

ΠΗΓΗ: news247.gr