Αύριο το τελευταίο αντίο στον Υποσμηναγό Μ. Τουρούτσικα–Την Παρασκευή στον Σμηναγό Ε. Τσιτλακίδη



Η εξόδιος ακολουθία για τον ήρωα Υποσμηναγό (Ι) Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα (ΦΩΤΟ-δεξιά) θα τελεστεί, αύριο, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Την Παρασκευή στον Γρανίτη Δράμας το τελευταίο αντίο στον ήρωα Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτου Δράμας η εξόδιος ακολουθία του ήρωα Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη (ΦΩΤΟ-αριστερά).

Το τελευταίο αντίο θα πουν φίλοι και συγγενείς στη γενέτειρά του, Γρανίτη Δράμας, παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεου και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Εφημέριος του Ιερού ναού Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτη Δράμας Π. Νικόλαος Αμαραντίδης φανερά συγκλονισμένος από την απώλεια του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αιωνία σου η μνήμη παλικάρι μου. Είμαι περήφανος που σε γνώρισα, και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και από εκεί ψηλά στους ουρανούς πάλι μαζί με τους Αρχαγγέλους θα προστατεύεις την πατρίδα σου».

Την οικογένεια του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη επισκέφθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος

Την οικογένεια του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στον Γρανίτη Δράμας, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνος Φλώρος, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στην Δράμα για να στηρίξει την οικογένεια του αδικοχαμένου Σμηναγού.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έμεινε περίπου μία ώρα στο σπίτι της οικογένειας του Ήρωα πιλότου και σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την συμπαράστασή του για την απώλεια. Φεύγοντας απέφυγε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας ότι αυτή η ώρα δεν είναι για δηλώσεις. Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί την οικογένεια δύο φίλοι και συνάδελφοι του Στάθη Τσιτλακίδη από την Πάτρα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr - briefingnews.gr - thesstoday.gr