Δεν υπάρχει έλεος στην βαρβαρότητα- Τούρκοι στρατιώτες κλέβουν τις προμήθειες για σεισμοπαθείς (Βίντεο)



Απτόητος ο τουρκικός στρατός εξοντώνει αμάχους ενώ υπάρχει εκεχειρία-Οι Κούρδοι καταγγέλλουν τουρκικές επιθέσεις με βόμβες φωσφόρου.

Πραγματικά είναι άξιο απορίας το τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στις σεισμοπαθείς περιοχές της Τουρκίας σχετικά με την μετακίνηση φορτηγών με τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με πηγές, κυκλοφορεί βίντεο( το οποίο παρουσιάζουμε με κάθε επιφύλαξη)  με Τούρκους στρατιώτες να κλέβουν προμήθειες από το φορτηγό βοήθειας που προοριζόταν για τα θύματα του σεισμού.

Οι ίδιοι τις φορτώσουν σε πολιτικά οχήματα στην πόλη İslahiye.

Η Islahiye είναι πόλη που ανήκει στην επαρχία του Γκαζιαντέπ  στη Νοτιοανατολική Τουρκία, και αποτελεί σιδηροδρομικό συνοριακό πέρασμα στην Συρία.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν τουρκικές επιθέσεις με βόμβες φωσφόρου
Οι Κούρδοι του YPG καταγγέλλουν την Τουρκία, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ.

“Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG) ανέφεραν την Τρίτη ότι οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ”.

Το κέντρο Τύπου των κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG) ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου στο βόρειο Ιράκ σε αυτό που η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι ήταν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Ο τουρκικός στρατός στόχευσε θέσεις στην περιοχή Τσέμτσο και στο χωριό Σίντα 23 φορές με απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου», ανακοίνωσαν οι Κούρδοι.

Οι ίδιες θέσεις των ανταρτών δέχθηκαν επίθεση 17 φορές με οβίδες, άρματα μάχης και βαρύ οπλισμό την ίδια μέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του YPG.

Εν τω μεταξύ, άλλες τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ένα άγνωστο drone συνετρίβη στο Dohuk.

Οι Κούρδοι τηρούν επί του παρόντος εκεχειρία με τα τουρκικά στρατεύματα, σε συμμόρφωση της έκκλησης του συμπροέδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) Cemil Bayik στις 9 Φεβρουαρίου, λόγω των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

«Σεβόμαστε τους ανθρώπους και την ανθρώπινη ζωή. Γι' αυτό δεν θέλουμε να προκαλέσουμε πόνο πάνω στον πόνο», είπε ο Bayık στη δήλωσή του.

«Και πάλι, αποφασίσαμε να μην αναλάβουμε δράση αν δεν έρθει εναντίον μας το τουρκικό κράτος και μας επιτεθεί», τόνισε ο ίδιος.

Η βαρβαρότητα και η απέχθεια των πράξεων των τουρκικών δυνάμεων πρέπει να εξεγείρουν την παγκόσμια κοινότητα, διότι ενώ οι Κούρδοι ανακοίνωσαν εκεχειρία, οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αμάχους, για να ρίξουν το ηθικό των Κούρδων.

Η Τουρκία δέχθηκε μαζικά ανθρωπιστική βοήθεια λόγω των  φονικών σεισμών από πολλές χώρες, και την ξεπληρώνει με τον χειρότερο τρόπο πάνω στους Κούρδους που αναζητούν ζωντανούς στα ερείπια, ενώ το μέλλον τους στην περιοχή στης Βόρειας Συρίας είναι αβέβαιο.    


ΠΗΓΗ