Τούρκοι: Τα Eurofighter Typhoon μοιάζουν με τα Rafale της Ελλάδας – Καλή λύσηΤούρκοι: Τα Eurofighter Typhoon μοιάζουν με τα Rafale της Ελλάδας, αναφέρουν Τούρκοι αναλυτές ενώ τα βλέπουν ως την σημαντικότερη εναλλακτική στα F-16.

«Αναπτύχθηκε από κοινού από ευρωπαϊκές χώρες, το Eurofighter Typhoon είναι γνωστό ως δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος 4,5 γενιάς», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάτι savunmasanayist.com.

«Μπορούμε να πούμε ότι το Typhoon, το οποίο περιλαμβάνει προηγμένους αισθητήρες, είναι το αντίστοιχο του μαχητικού αεροσκάφους Dassault Rafale που προμηθεύτηκε η Ελλάδα από τη Γαλλία», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τους Τουρκους το πρόβλημα είναι ότι «υπάρχουν πολλά εξαρτήματα αμερικανικής κατασκευής στην παραγωγή του Typhoon».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, η προμήθεια «μιας τέτοιας πλατφόρμας από την Τουρκία σημαίνει εξάρτηση από το Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα της άμυνας».

«Ωστόσο, σε ένα περιβάλλον όπου η προμήθεια των F-16 Block 70 δεν πραγματοποιείται, το Eurofighter Typhoon ξεχωρίζει ανάμεσα στα αεροσκάφη που μπορεί να προμηθευτεί η Τουρκία από το εξωτερικό», καταλήγει το δημοσίευμα.

Tην ίδια ώρα, η INTRACOM DEFENSE (IDE) φιλοξένησε την εναρκτήρια συνάντηση με την Ελληνική Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας (ΕΕΑΑ), στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της εταιρείας ως Στρατιωτικού Οργανισμού Σχεδιασμού (MDOA) για αεροναυτικά προϊόντα, σύμφωνα με τις στρατιωτικές ευρωπαϊκές απαιτήσεις αξιοπλοΐας.

Ταυτόχρονα, η IDE ξεκινά με την HΝMAA τη διαδικασία πιστοποίησης του Low Observable Unmanned Aircraft System «LOTUS», προκειμένου να αποκτήσει το Military Type Certificate (MTC), σύμφωνα με τα πρότυπα πιστοποίησης NATO (STANAG 4671), στο πλαίσιο υλοποίησης του ομώνυμου ευρωπαϊκού προγράμματος.

Πηγή: geostratigika.gr