Σαπάκια τα όπλα «Made in China» του Πακιστάν: Κρίσιμος εξοπλισμός UAV βρέθηκε χαλασμένος!Τα κινεζικά καταναλωτικά αγαθά είναι φθηνά και δεν φημίζονται ότι είναι μακράς διαρκείας. Τώρα, το Πακιστάν διαπιστώνει ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει για ορισμένα από τα όπλα που αγοράζει από την Κίνα. Και αυτό περιλαμβάνει κρίσιμο, ακριβό εξοπλισμό όπως UAV ή μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους αέρος-εδάφους.

Η ALIT, μια κινεζική εταιρεία, κατασκευάζει τα UAV CH-4. Κατά τη διάρκεια πρόσφατων ελέγχων, ο στρατός του Πακιστάν διαπίστωσε ότι τμήμα της «πολλαπλής εξάτμισης» βρέθηκε σπασμένο. Σε ένα άλλο UAV, υπήρχε μια ρωγμή στον στροβιλοσυμπιεστή. Υπάρχουν προβλήματα στο “σημείο σιγαστήρα” που είναι συνδεδεμένο στη βάση του κινητήρα. Τα UAV χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εντοπισμό των εχθρικών στρατευμάτων και των όπλων και την αποστολή οπτικών τους πίσω σε πραγματικό χρόνο. Η απουσία UAV είναι ένα πισωγύρισμα όταν πρόκειται για τη λήψη τακτικών πληροφοριών.

Ομοίως, όταν οι πύραυλοι αέρος-εδάφους AR-2 υποβάλλονταν σε δοκιμή «power on self-check», διαπιστώθηκε ότι ένας πύραυλος (σειριακός αριθμός 15) είχε αποτυχία αναζήτησης. Αυτό καθιστά τον πύραυλο μη λειτουργικό καθώς δεν θα μπορούσε να βρει τον στόχο.

Ο Στρατός του Πακιστάν έστειλε τον ελαττωματικό αναζητητή στην Κίνα για επισκευή ή αντικατάσταση. Εάν οι πύραυλοι αέρος-εδάφους δεν λειτουργήσουν, τα πολεμικά αεροσκάφη επίθεσης εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν θα έχουν λιγότερα όπλα για χρήση εναντίον στόχων στο έδαφος.

Με τις ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν να ανησυχούν για τα UAV από την Κίνα, ψάχνει να αγοράσει UAV από τη Δύση. Έχει επικοινωνήσει με την Schiebel, μια αυστριακή εταιρεία, για το S-100 UAV της. Αναζήτησε πληροφορίες για την απόδοση του UAV από τον Schiebel. Το UAV μπορεί να πετάξει σε μέγιστο υψόμετρο 5.500 μέτρων και έχει βεληνεκές 180 km. Μπορεί να πετάξει με περίπου 185 χλμ την ώρα με μέγιστη αντοχή έξι ώρες.