Rafale: Και όμως οι Γάλλοι θέλουν τα 58 Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων



Rafale: Και όμως οι Γάλλοι θέλουν τα 58 Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να καλύψουν τις ελλείψεις τους σε μαχητικά.

Οι Γάλλοι κάνουν χρυσές… δουλειές με τα Rafale, ειδικά μετά την απόφαση της Ελλάδας για την αγορά συνολικά 40 γαλλικών μαχητικών.

Όμως οι Γάλλοι σε ορίζοντα εξαετίας διαπιστώνουν πως θα έχουν έλλειμμα μαχητικών, καθώς πλέον τα Rafale πρέπει να καλύπτουν και τις ανάγκες των πελατών των Γάλλων.

Συνολικά 80 Rafale F4 έχουν παραγγείλει τα ΗΑΕ ενώ η γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει το 2028 μόλις 206 μαχητικά αντί για τα 225 που υπολόγιζε.

Το Παρίσι βλέπει ως μία λύση για να καλυφθεί η έλλειψη σε μαχητικά στην αξιοποίηση των 58 Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα συγκεκριμένα μαχητικά της Dassault Aviation είναι στην πλέον βελτιωμένη έκδοση, με τους Γάλλους να… τα γλυκοκοιτάζουν, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Tην ίδια ώρα, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε Rafale η γραμμή παραγωγής της Dassault Aviation έχει αυξήσει τους ρυθμούς παράδοσης από έντεκα μαχητικά ετησίως το 2014 στα 48, με τους Γάλλους να κατασκευάζουν τέσσερα Rafale το μήνα.