Η Ρωσία προτείνει συνεργασία με τα κράτη του Κόλπου για παραγωγή από κοινού του μαχητικού Su-75



Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ρωσία θα προτείνει μια συνεργασία με τα κράτη του Κόλπου για την παραγωγή της τελευταίας γενιάς του μαχητικού αεροσκάφους Su-75, γνωστό και ως Checkmate.

«Η εταιρεία μελετά κοινές επιλογές παραγωγής με χώρες της Μέσης Ανατολής για σύγχρονα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του μαχητικού πέμπτης γενιάς», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport, εταιρείας που διαχειρίζεται τις εξαγωγές ρωσικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο   Αλεξάντερ Μίχεεβ  πρόσθεσε ότι άλλοι πολλά υποσχόμενοι τομείς στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με χώρες της περιοχής περιλαμβάνουν κοινά έργα ανάπτυξης και παραγωγής για συστήματα αεράμυνας, ναυτικό εξοπλισμό και όπλα χερσαίων δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του Κόλπου, ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ, έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο πρόσφατα, ειδικά με την απόφαση του «OPEC +» να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, εκτός από τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, οι περισσότεροι των οποίων αναφέρονται στο στρατό και την ασφάλεια.

Το μαχητικό αεροσκάφος «Check Mate»

Το Su-75 «Check Mate»είναι ένα ελαφρύ, πέμπτης γενιάς, μονοκινητήριο ρωσικό stealth μαχητικό που παρουσιάστηκε το 2021, κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Max-2021» στη Μόσχα.

Αυτό το αεροσκάφος χαρακτηρίζεται από μοντέρνο, ελαφρύ και μικρό σχεδιασμό πέμπτης γενιάς με πολύ χαμηλό αποτύπωμα ραντάρ, που διευκολύνει τη διείσδυση σε αμυντικά δίκτυα και την εκτέλεση τακτικών επιθέσεων στην καρδιά των εχθρικών δυνάμεων.

Defense Arabia

The Hellenic Information Team