Ο Υποστράτηγος Σαράντης Τυλιγαδάς ανέλαβε καθήκοντά Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού



Νέος διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» που εδρεύει στη Βέροια, ανέλαβε κατά την τυπική τελετή παραλαβής - παράδοσης, ο Υποστράτηγος Σαράντης Τυλιγαδάς, ο οποίος διαδέχθηκε τον μέχρι πρότινος Διοικητή της Μεραρχίας, Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου 2023, στο Στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Αμύντα», παρουσία του Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγου Δημητρίου Χούπη, καθώς και των Στρατιωτικών, Θρησκευτικών και Πολιτικών Αρχών της Ημαθίας και συγγενών.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο απερχόμενος Διοικητής Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, στην οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην ΙΠΜ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχό του, έγινε η υποστολή της σημαίας σχηματισμού του, η οποία και του παραδόθηκε, ενώ κατέθεσε στεφάνι

Στη συνέχεια ο παραλαμβάνων Διοικητής Υποστράτηγος Σαράντης Τυλιγαδάς ανέγνωσε την δική του ημερήσια διαταγή, δηλώνοντας υπερήφανος για την εξαιρατική τιμή που έγινε στο πρόσωπό του να αναλάβει την Διοίκηση της ιστορικής ΙΜΠ.

Χαρακτηριστικά ο Διοικητής Τυλιγαδάς ανέφερε: «Έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών και υποχρεώσεων που αναλαμβάνω δηλώνω ευθέως από την πρώτη μέρα ότι θα εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις και θα πράξω ό,τι είναι δυνατό, ώστε η Μεραρχία να φέρει εις πέρας της αποστολή της και να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση του Στρατού του μέλλοντος».

Απευθυνόμενος στους συνεργάτες του στην ΙΜΠ, ο νέος Διοικητής είπε χαρακτηριστικά «Θα με βρίσκετε αρωγό στις προσπάθειές σας και στο δύσκολο έργο σας, κοντά σας σε όλες τις σημαντικές δραστηριότητες και δίπλα σας σε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές σας. Εδώ τελειώνει η βάρδια του Υποστράτηγου Πάρι Καπραβέλου και αρχίζει η δική μας. Και στη βάρδιά μας, δεν αφήνουμε να συμβεί τίποτα. Γιατί είμαστε παντού και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη».

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε δεξίωση.