Κατάργηση Λειτουργιών και Παραχώρηση Εγκαταστάσεων 219 ΚΙΧΝΕ



Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), την ανησυχία της για τις πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει σε εξέλιξη σχεδιασμός κατάργησης του 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου ή παραχώρησης μέρος των εγκαταστάσεων και λειτουργιών αυτού, με παράλληλη συγχώνευση του με το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Τονίζεται ότι το προσωπικό του 219 ΚΙΧΝΕ, παρά τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει κατά καιρούς σε κρίσιμες ειδικότητες ιατρών και νοσηλευτών, καλύπτει καθημερινά μεγάλο αριθμό περιστατικών, τόσο από εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους, όσο και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στην περιοχή καθόσον αποτελεί το μόνο στρατιωτικό Νοσοκομείο στον Βόρειο Έβρο.

Είναι αδιανόητο να τίθεται προς συζήτηση και μόνο, ο περιορισμός των λειτουργιών του με την παραχώρηση τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος (αίθουσα χειρουργείου) ή και η πλήρης κατάργηση του και η συγχώνευση του με το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή στα σύνορα του Έβρου δραστηριοποιείται μία Μεραρχία χιλιάδων στρατιωτικών ενώ υπηρετεί ταυτόχρονα και πολύ μεγάλος αριθμός  Αστυνομικών και η λειτουργία του 219 ΚΙΧΝΕ είναι απαραίτητη για κάλυψη των αναγκών περίθαλψης και θεραπείας των μονίμων στελεχών αλλά και των Στρατιωτών που υπηρετούν τη θητεία τους. 

Επιπρόσθετα δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας και ο ρόλος τον οποίο θα κληθεί να διαδραματίσει ένα στρατιωτικό νοσοκομείο που λειτουργεί στη νευραλγική περιοχή των συνόρων μας εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο σε ενδεχόμενη εμπλοκή του στρατεύματος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου, πλήρως στελεχωμένο  πριν από μερικά χρόνια,  με σχεδόν όλες της ειδικότητες Ιατρών (ήταν Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο), υποβαθμίστηκε σε ΚΙΧΝΕ και οι ιατροί μετατέθηκαν σε άλλες περιοχές.

    Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Ως στρατιωτικοί, βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στα θέματα υγειονομικής περίθαλψης ειδικά στις ακριτικές περιοχές. Η περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών του 219 ΚΙΧΝΕ θα εντείνει την καθημερινή ανησυχία των συναδέλφων οι οποίοι ζουν με την αγωνία και τον φόβο της αβεβαιότητας. Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πολύ καλά, τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε στρατιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη δύναμη των ενόπλων μας δυνάμεων.

   7.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία