Κήρυξη Πολέμου, οποιαδήποτε προσπάθεια σύλληψης του Πούτιν



Οποιαδήποτε απόπειρα σύλληψης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του αρχηγού του Κρεμλίνου θα θεωρηθεί κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας.

Από: echedoros-a.gr

Η προειδοποίηση προέρχεται από τον σύμμαχο του Πούτιν και τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Μόσχα, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος απείλησε να βομβαρδίσει οποιαδήποτε χώρα θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι το Δικαστήριο της Χάγης ήταν μια μη δικαστική οντότητα που δεν είχε κάνει τίποτα σημαντικό μέχρι στιγμής.

Ας φανταστούμε μια τέτοια κατάσταση, που σίγουρα δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Ο σημερινός αρχηγός ενός πυρηνικού κράτους πηγαίνει σε μια περιοχή, ας πούμε στη Γερμανία, και συλλαμβάνεται.

Τι θα ήταν αυτό;

Θα ήταν μια κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και σε αυτή την περίπτωση, όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία, οι πύραυλοι και άλλα πράγματα θα πετούσαν προς την Bundestag, κατευθείαν στο γραφείο του Καγκελαρίου», είπε ο Μεντβέντεφ.

Το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη κατηγόρησε την Παρασκευή τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι απέλασε παράνομα εκατοντάδες παιδιά από την Ουκρανία. Είπε ότι υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις ότι ο Πούτιν φέρει ατομική ποινική ευθύνη.

Το Κρεμλίνο έχει περιγράψει το ένταλμα σύλληψης ως μια εντελώς μονόπλευρη αλλά άχρηστη απόφαση για τη Ρωσία.

Η Μόσχα αρνείται ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και επιμένει ότι η Δύση αγνόησε αυτά που λέει ότι είναι εγκλήματα πολέμου από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε επίσης ότι η πυρηνική απειλή έχει αυξηθεί και ότι οποιαδήποτε προμήθεια περισσότερων όπλων στην Ουκρανία τον έφερε πιο κοντά σε αυτό που αποκάλεσε πυρηνική αποκάλυψη.

rg.ru