Λιμενικό Σώμα: Αποφασίστηκε η προμήθεια δύο παράκτιων περιπολικών σκαφών τύπου P355



Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη που αναρτήθηκε σήμερα στην Διαύγεια, επιλέχθηκε η «Cantiere Navale Vittoria spa» ως η νικήτρια εταιρεία για τον διαγωνισμό που αφορά την προμήθεια δύο παράκτιων περιπολικών σκαφών τύπου P355, με δικαίωμα προαίρεσης (option) αγοράς δύο ακόμα σκαφών, για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, «η αποδοχή της οικονομικής προσφοράς του οικονομικού φορέα «Cantiere Navale Vittoria spa», καθόσον η οικονομική προσφορά αυτού πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις της αριθ. 12/2021 Διακήρυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π./Γ.Δ.Ο.Υ./ΔΙ.Π.Ε.Α. 2ου (υπό στοιχείο 3 του προοιμίου της παρούσας) και η οποία ανέρχεται στο ποσό των είκοσι εννέα εκατομμυρίων εννιακοσίων ενενήντα οκτώ χιλιάδων ευρώ #29.998.000,00€# (συμπεριλαμβανομένων νομίμων κρατήσεων, απαλλάσσεται Φ.Π.Α.) [και εφόσον ασκηθούν τα δικαιώματα προαίρεσης η συνολική προσφορά ανέρχεται στο ποσό των πενήντα εννέα εκατομμύριων εννιακοσίων ενενήντα έξι χιλιάδων ευρώ #59.996.000,00€# για το σύνολο των τεσσάρων σκαφών], ήτοι #14.999.000,00€ ανά σκάφος και παρουσιάζει λόγο (Λ) προσφερθείσας τιμής προς βαθμολογία τεχνικής προσφοράς ίσον με # 271.794,87 #, κατά τα αναλυτικά διαλαμβανόμενα στο από 2- 3-2023 Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας (υπό στοιχείο 18 του προοιμίου της παρούσας)».

Σημειώνεται ότι το Λιμενικό Σώμα διαθέτει ήδη τέσσερα παράκτια περιπολικά σκάφη ίδιου τύπου, που έχουν ολικό μήκος 36,3 μέτρα, ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους και παράλληλα διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σκαφών είναι τα ακόλουθα:
– Ολικό Μήκος: 36,30 μέτρα.

– Ολικό Πλάτος: 7,45 μέτρα.

– Μέγιστη Ταχύτητα: Άνω των 35 κόμβων.

– Υπηρεσιακή Ταχύτητα: Άνω των 32 κόμβων.

– Μέγιστη ακτίνα ενέργειας με την οικονομική ταχύτητα: άνω των 1000 Ν.Μ.

– Επιχειρησιακή Ικανότητα (Sea State) με κατάσταση θαλάσσης 5 κατά Douglas.

– Αριθμός Επιβαινόντων: 32 άτομα (12 μέλη πλήρωμα + 20 επιβάτες/διασωθέντες).

– Μέσο πρόωσης: Δύο (02) σύγχρονοι ναυτικοί κινητήρες.

– Καύσιμο: Diesel ναυτικού τύπου.

Τα σκάφη διαθέτουν σύγχρονο μηχανολογικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό, σύγχρονα μέσα επιτήρησης και αστυνόμευσης του θαλασσίου πεδίου, καθώς επίσης και Τ/Χ παρακολούθημα (Tender) μήκους: 7,5μ και ταχύτητας άνω των 40 κόμβων.