Γίνεται σοβαρό: Η Ιαπωνία παίρνει BAYRAKTAR και τα δοκιμάζει απεναντι στα drone που θα πάρει η Ελλάδα



Γίνεται σοβαρό: Η Ιαπωνία παίρνει BAYRAKTAR από την Τουρκία και τα δοκιμάζει απεναντι στα αμερικανικά MQ-9 Reaper που θα πάρει η Ελλάδα.

«Η Ιαπωνία έλαβε την απόφασή της για το οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB2 (SİHA). Η Ιαπωνία θα πάρει το Bayraktar TB2 για δοκιμαστικούς σκοπούς», αναφέρει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Το BAYRAKTAR TB2 SİHA, που αναπτύχθηκε από την BAYKAR, μια από τις τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας, συνεχίζει το εξαγωγικό της ταξίδι. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο. Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας θα πάρει Bayraktar TB2 SİH για δοκιμαστικούς σκοπούς στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2023 και θα υποβληθεί σε δοκιμές από τις Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Μετά τις δοκιμές, αναμένεται ότι η Ιαπωνία θα παραγγείλει μεγάλους αριθμούς BAYRAKTAR TB2 SİHA και μάλιστα θα συνεργαστεί με την BAYKAR στον τομέα αυτό», σημειώνουν οι Τούρκοι.

«Το TB3, το οποίο θα κάνει την πρώτη του πτήση σύντομα, θα είναι πολύ κατάλληλο για τις πλατφόρμες κατηγορίας Izumo της Ιαπωνίας. Τα αναδιπλούμενα φτερά του UAV θα επιτρέψουν σε ένα αεροπλανοφόρο να φιλοξενήσει περισσότερα UAV από ότι αεροσκάφη σταθερών πτερύγων. Η Ιαπωνία θα πρέπει να αποκτήσει οπλισμένα drones το συντομότερο δυνατό», είχε δηλώσει σχετικά ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, Γενικός Διευθυντής της BAYKAR.

Από την άλλη πλευρά, η SUZUKI, επισκέφθηκε το εργοστάσιο BAYKAR την περασμένη εβδομάδα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της BAYKAR, Σετζκούκ Μπαϊρακτάρ. Selçuk Bayraktar.

Παράλληλα με το BAYRAKTAR TB2, η Ιαπωνία θα δοκιμάσει το αμερικανικής κατασκευής MQ-9 Reaper, με το οποίο θα εξοπλιστεί και η Ελλάδα.