ΕΛΑΣ: Διήμερη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας με έξι συλλήψεις για «εγκλήματα δρόμου»



Οι συλλήψεις αφορούν σε ληστείες και πλαστογραφίες - Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες σε βάρος τριών αλλοδαπών, ένας εκ των οποίων τυγχάνει έγκλειστος.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων, πραγματοποίησε το διήμερο 10-11 Απριλίου η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES) και κυρίως κλοπών, ληστειών και πλαστογραφιών, που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου (Κολωνός, Άγιος Παντελεήμονας, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, κ.α.).

Ειδικότερα, συνελήφθη αλλοδαπός, που το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραξε τουλάχιστον δύο ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί με ιδιαίτερη σκληρότητα, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απείθεια.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε έρευνα στην κατοικία τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι χειρός και ένας ενισχυτής – ηχείο.

Επίσης, συνελήφθησαν ημεδαπός και δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - αδικήματα ληστείας και παραβάσεων των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό – επαγγελματικό αθλητισμό, την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας, τα όπλα καθώς και τη μη έκδοση δελτίου ταυτότητας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αεροβόλο πιστόλι, ρόπαλο, αναδιπλώμενο μαχαίρι, κινητό τηλέφωνο και πατίνι.

Τέλος, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες σε βάρος τριών αλλοδαπών, ένας εκ των οποίων τυγχάνει έγκλειστος, στο πλαίσιο των οποίων εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της διανομής φυλλαδίων και της βλάβης οχήματος.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

protothema.gr