Ζορίζονται οι Τουρκοκύπριοι για το αμερικανικό υποβρύχιο στη Λεμεσό



Νέα προβλήματα έχει προκαλέσει το αμερικανικό υποβρύχιο που έχει προσεγγίσει τις ακτές της Μεγαλονήσου.

Νέες αναταραχές στην Κύπρο με αφορμή... ένα υποβρύχιο.

Καταδικάζει έντονα την ελλιμενισμό του αμερικανικού επιθετικού υποβρυχίου USS San Juan στη Λεμεσό το «υφυπουργείο εξωτερικών» υποστηρίζοντας ότι η πολιτική των ΗΠΑ να ενθαρρύνουν τον εξοπλισμό της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» - όπως χαρακτηρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία - εμποδίζει τη δημιουργία του απαραίτητου περιβάλλοντος σταθερότητας και ειρήνης στο νησί και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «υπεξ» αναφέρει ότι η άρση του περιορισμού των πωλήσεων όπλων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην «ε/κ διοίκηση» και τα επακόλουθα βήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού «λαού», θα ενθαρρύνουν την ε/κ πλευρά σε εξοπλισμούς. Παραπέμπει σε δήλωση του ΥΠΑΜ, Μιχάλη Γιωργάλλα ότι θα «αγοράσουν οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ». Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» στον συστηματικό οπλισμό, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε ότι η ε/κ πλευρά θα καταλάβει ότι οι δραστηριότητες που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού θα αντιμετωπιστούν. Πατρίδα Τουρκία και τδβκ θα ενεργήσουμε αποφασιστικά ενάντια στις απειλές για τον τουρκοκυπριακό λαό και την ασφάλεια της Τουρκίας. Η ιστορία επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά μας έναντι των απειλών για την ασφάλειά μας» προστίθεται.

Η πολιτική της ε/κ πλευράς, υποστηρίζεται, εμποδίζει επίσης την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και μόνιμης συμφωνίας στο νησί που δεν θα παραβλέπει τις πραγματικότητες.