ΕΛ.ΑΣ.: Χειροπέδες σε τρεις ταξιτζήδες



Στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (ταξί), που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 25-4-2023 στα Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής:

συνελήφθησαν (3) οδηγοί ταξί, οι οποίοι προέβαιναν στην είσπραξη κομίστρου χωρίς να κάνουν χρήση ταξιμέτρου και χωρίς να προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και βεβαιώθηκαν πενήντα οκτώ (58) παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν το νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί, της τήρησης φορολογικών διατάξεων και της τροχαίας νομοθεσίας.

Επισημαίνεται ότι ένας εκ των ανωτέρω οδηγών πραγματοποίησε πολλαπλή μίσθωση για τις διαδρομές Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού – Καλλιθέα και Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού – Παλλήνη, ενώ για την δεύτερη διαδρομή αιτήθηκε και εισέπραξε χρηματικό ποσό ύψους ογδόντα -80- ευρώ.

Επιπλέον, έτερος οδηγός κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου είχε στην κατοχή του και επέδειξε πλαστή Άδεια Ικανότητας Οδήγησης και πλαστή Ειδική Άδεια Οδήγησης ταξί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις αφορούν:

-12- για επιλογή επιβατών,
-8- για μίσθωση εκτός καθορισμένου χώρου στάθμευσης (πιάτσα),
-5- για στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί,
-13- για παραβίαση σειράς προτεραιότητας σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα),
-8- για παραβίαση κάθετης σήμανσης (ρυθμιστικές πινακίδες) εισόδου σε Σταθμούς Κ.Τ.Ε.Λ.,
-2- για άρνηση μίσθωσης,
-5- για μη λειτουργία ταξιμέτρου ενώ το ταξί ήταν μισθωμένο και
-5- λοιπές παραβάσεις

Επίσης, αφαιρέθηκαν:

-22- άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων,
-22- ειδικές άδειες οδήγησης ταξί και
-8- άδειες οδήγησης

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.