Τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο για τους Τούρκους όπως νόμιζαν όταν είδαν τους Έλληνες να το κάνουν στο Σουδάν – Πήγαν να θρηνήσουν θύματαΠαρόλο που η ελληνική αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, η τουρκική παρά λίγο να εξελιχθεί σε ανθρώπινη τραγωδία.

Τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο για τους Τούρκους όπως νόμιζαν όταν είδαν τους Έλληνες να το κάνουν στο Σουδάν και να προσγειώνουν το ελληνικο C-130 με ασφάλεια – Πήγαν να θρηνήσουν θύματα.

Παραλίγο να υπάρξει τραγικό περιστατικό με το τουρκικό C-130 το οποίο πήγε στο Σουδάν για να παραλάβει Τούρκους πολίτες από την εμπόλεμη ζώνη, όπως είχε κάνει λίγες ώρες πριν και ένα ελληνικό C-130.

Όμως, παρόλο που η ελληνική αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, η τουρκική παρά λίγο να εξελιχθεί σε ανθρώπινη τραγωδία.

Αυτό γιατί οι Τούρκοι δεν ασφάλισαν την προσγείωση του τουρκικού C-130, όπως είχαν κάνει οι Έλληνες, με αποτέλεσμα αυτό να δεχτεί πυρά κατά την διάρκεια της προσγείωσής του.

Τελικά δεν υπήρξαν θύματα, ενώ το τουρκικό αερσοκάφος έπαθε κάποιες ζημιες.

Ίσως οι… Τούρκοι να νόμιζαν πως αφού το έκαναν οι Έλληνες λίγες ώρες πριν, θα μπορούσαν να το κάνουν και αυτοί με τα ίδια αποτελέσματα.

Τελικά, η εξέλιξη αυτή έδειξε πόσο δύσκολη ήταν η απόλυτα επιτυχημένη ελληνική αποστολή διάσωσης στο Σουδάν.

geostratigika.gr