Αινιγματική δήλωση Ακάρ: «Περιμένετε, θα έρθει εκείνη η ώρα» – Την Ελλάδα εννοούσε;Όσο πιο πολύ φτάνουμε στις 14 Μαΐου που έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές στην Τουρκία, τόσο περισσότερο αινιγματικοί γίνονται ο Ερντογάν και οι επιτελείς τους. Εντύπωση προκαλεί μια δήλωση του Χουλουσί Ακάρ.

«Περιμένετε, θα έρθει εκείνη η ώρα» είπε με νόημα ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας μιλώντας σε φανατισμένο πλήθος που δήλωνε έτοιμο ακόμη και να πεθάνει(!) αν χρειαστεί, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Πάντως ο Ακάρ δεν διευκρίνισε ακριβώς αν αυτή τη φράση την εννοούσε για το εσωτερικό της Τουρκίας, ή για κάποια άλλη χώρα και ειδικά την Ελλάδα. Το μόνο που έκανε ήταν να πει οτι τον παρερμήνευσαν και οτι εννοούσε τις επιχειρήσεις στην Συρία, εναντίον της τρομοκρατίας.

Πάντως ακόμη και η τουρκική τηλεόραση σχολίασε τη δήλωσή του λέγοντας: «Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν πως αυτή η οξεία ρητορική είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα άλλο αφήγημα και δεν μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα, κυρίως στην οικονομία».

Θυμίζουμε πάντως οτι ο Ακάρ είναι από τους πιο φανατισμένους ανθέλληνες της κυβέρνησης Ερντογάν έχοντας εκφραστεί με μίσος κατά της χώρας μας στο παρελθόν και λέγοντας πως οι Έλληνες αξιωματικοί δεν έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται τα νησιά που οι Τούρκοι θεωρούν «δικά τους».

Από την άλλη ήταν εκείνος που ευχαρίστησε την χώρα μας για τη σημαντική βοήθεια που παρείχε κατά τους πρόσφατους φονικούς και καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία.

sportime.gr
Νεότερη Παλαιότερη