Τα Κατεχόμενα ”μέλος-παρατηρητής” & στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Τουρκικών Κρατών!Σε μία απίστευτα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία κατά του Ελληνισμού!

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ

”Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mustafa Şentop ανέφερε στον ”Πρόεδρο της Συνέλευσης της ΤΔΒΚ” Zorlu Töre στην ομιλία του στη 12η Γενική Συνέλευση της TÜRKPA: «Καλωσορίζουμε την ΤΔΒΚ, η οποία συμμετείχε στη Γενική μας Συνέλευση πολλές φορές ως μέλος παρατηρητή μετά το αποτέλεσμα της ομόφωνης απόφασης που λάβαμε στο Συμβούλιο της Συνέλευσης σήμερα το πρωί…», είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι η ”ΤΔΒΚ” έγινε αποδεκτή ως μέλος παρατηρητήςστον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, ο Σεντόπ είπε ότι τώρα εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Τουρκικών Κρατών ως μέλος παρατηρητή με την απόφαση που ελήφθη σήμερα το πρωί.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΤΔΒΚ Töre ευχήθηκε έλεος σε όσους έχασαν τη ζωή τους, ιδιαίτερα σε 49 πολίτες της ΤΔΒΚ, μεταξύ των οποίων 25 μαθητές της ΤΔΒΚ, που βρίσκονταν στο Adiyaman για να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες στους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου, και ευχήθηκε ίαση στους τραυματίες.

Ο Töre δήλωσε ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας και ο τουρκικός κόσμος έχουν τη δύναμη και την ενότητα να κλείσουν τη βαθιά πληγή που άνοιξε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Επισημαίνοντας τη σημασία για τον τουρκοκυπριακό λαό της 11ης Νοεμβρίου 2022, όταν η ΤΔΒΚ έγινε αποδεκτή ως κράτος-μέλος παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ο Töre είπε: «Τι πρέπει να το κάνουμε τώρα είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε μέσα στον οργανισμό με το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας που θα επιστέψει αυτή την ευλογημένη απόφαση.να εκτελούμε κάθε είδους καθήκοντα δεόντως και με τον καλύτερο τρόπο». αυτός είπε.

Δηλώνοντας ότι οι προσπάθειές του για ενίσχυση των σχέσεων συνεχίζονται σε κάθε τομέα σε συντονισμό με την Τουρκία, ο Töre είπε, «Σε αυτό το πλαίσιο, ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα μας η Συνέλευση της ΤΔΒΚ να αποκτήσει το καθεστώς του κοινοβουλίου παρατηρητή στην TÜRKPA με την ισχυρή θέληση της η 12η Γενική Συνέλευση της TÜRKPA.” ”

Νεότερη Παλαιότερη