Στόχος οι κορβέτες με τα θαλάσσια drone των Τούρκων



Στόχος οι κορβέτες με τα θαλάσσια drone των Τούρκων λέει ο Τούρκος ερευνητής αμυντικής βιομηχανίας Aνίλ Σαχίν, μιλώντας στο TRT Haber.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των SİDAs είναι ότι είναι μια αναλώσιμη πλατφόρμα. Επομένως, είναι εντάξει αν το χάσουμε. Επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι μέσα και είναι φθηνό από άποψη κόστους», ανέφερε στο TRT Haber ο Τούρκος ερευνητής.

«Επομένως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επανδρωμένα πλωτά στοιχεία όπως σκάφος εφόδου ή κορβέτα για διάφορους λόγους», σημείωσε.

Στόχος οι κορβέτες με τα θαλάσσια drone των Τούρκων

«Σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν κορβέτες αξίας 400-500 εκατομμυρίων δολαρίων και διάρκεια κατασκευής 4 ετών, οι αναλώσιμες πλατφόρμες χαμηλού κινδύνου όπως οι SİDA έχουν αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Aνίλ Σαχίν.

«Η Τουρκία κατάλαβε αυτό το αποτέλεσμα εκ των προτέρων και άρχισε να λαμβάνει μέτρα ανάλογα. Οι χώρες που θα το καταλάβουν αργά είναι οι υποψήφιοι πελάτες της Τουρκίας στον τομέα της SİDA», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, τουλάχιστον «3-4 διαφορετικά SIDA θα παραδοθούν στη Διοίκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων φέτος».