Πολεμική Αεροπορία: Το 15ο Rafale και οι «οχιές» στην Κρήτη – Πότε έρχεται από ΗΠΑ το «005»



Οι εξελίξεις στα εξοπλιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας - Γίνονται 15 τα Rafale - Τι ισχύει με το «005».

Τέλος Μαΐου αναμένεται να προσγειωθεί στην Τανάγρα, το 15ο από τα 24 συνολικά Rafale που έχει προμηθευτεί η Πολεμική μας Αεροπορία.

Τα Rafale, ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Πολεμική Αεροπορία, ήδη παίρνουν μέρος σε αποστολές, σε ασκήσεις όχι μόνον σε εθνικές ασκήσεις, αλλά και σε ασκήσεις με ξένες αεροπορίες.

Ήδη έχουν παραδοθεί οκτώ και οι παραδόσεις των «οχιών» συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Πρόκειται για την 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι».

Τι ισχύει με το «005»
Στις ΗΠΑ όμως εξακολουθεί να παραμένει το πρώτο πρωτότυπο F-16 block 52+ Αdv με τον σειριακό αριθμό «005» στο οποίο δοκιμάζονται όλες οι τροποποιήσεις προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν. Ώστε να περάσουν στο οριστικό λογισμικό, την «ταυτότητα» δηλαδή των Ελληνικών Viper η οποία θα «κλειδώσει».

Και τότε το «005» θα πετάξει σε λίγες εβδομάδες και αυτό από τις ΗΠΑ για την Κρήτη και την 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι» ενώ το τελικό λογισμικό (απόλυτα χρήσιμο για τα αεροσκάφη) θα περάσει σε όλα τα υπό αναβάθμιση αλλά και στα ήδη αναβαθμισμένα μαχητικά.

tovima.gr