Οικογενειακή... υπόθεση το κύκλωμα κοκαΐνης: Ο "γιατρός", ο γιος και ο εργολάβος καθαρισμού - Κέρδος πάνω από από 2 εκατ.



Από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και… φαρμάκων, σε αυτό της κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, ο 68χρονος επονομαζόμενος "γιατρός", φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος ναρκωτικών.

Από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και… φαρμάκων, σε αυτό της κοκαΐνης από το Εκουαδόρ. Αυτή ήταν η μετεξέλιξη του 68χρονου επονομαζόμενου "γιατρού", φερόμενου αρχηγού της μεταφοράς των περίπου 105 κιλών κοκαΐνης, από 1994 έως και τις 8 Μαΐου 2023.

Ο 61χρονος φερόμενος "συν-αρχηγός", είχε ερευνηθεί για τη σοβαρή υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Πετράλωνα. Η εταιρεία που εργαζόταν η συνδικαλίστρια ήταν υπό τον έλεγχό του. Το 2020 είχε συμμετοχή σε ύποπτες πλόες από την Ελλάδα στη Λιβύη.

Στο φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 5 Έλληνες (ο ένας ήταν προμηθευτής με στρατιωτικά είδη της ΕΛ.ΑΣ.) και ένας υπήκοος Ισπανίας, είχαν βρεθεί δύο πιστόλια, 1.000 σφαίρες, καπνός για ναργιλέ καθώς επίσης συναγρίδες και ροφοί βάρους 150 κιλών...

Τρία χρόνια έρευνας

Αυτή τη φορά και οι δύο τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τα τελευταία τρία χρόνια είχαν γίνει στόχος έρευνας των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο της αμερικανικής DEA Αθηνών, τις αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η εγκληματική οργάνωση κατείχε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική και τις εισάγει στην Ευρώπη με σκοπό την διακίνησή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της υπόθεσης αρχηγός φέρεται ο 68χρονος Η.Α., ο οποίος είχε την οργάνωση της αποστολής των μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα. Ηγετικά στελέχη ήταν ο 61χρονος Ν.Ο., ένας 34χρονος, ένας 42χρονος και ένας 44χρονος από την Αλβανία, οι οποίοι είχαν αναλάβει τον ρόλο της εξαγωγής των δεμάτων κοκαΐνης από τα τοιχώματα των εμπορευματοκιβωτίων για την περαιτέρω διακίνησή τους.
"Συνεργάτης" και ο γιος του αρχηγού

Συνεργάτες του αρχηγού ήταν ο 38χρονος γιος του και ένας 33χρονος, που είχαν ρόλο την παραλαβή, απόκρυψη και αποθήκευση των ναρκωτικών σε χώρους της εταιρείας "ΔΩΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΕ".

Ένας 30χρονος Σκοπιανός, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται, είχε αναλάβει την παραλαβή του κοντέινερ από το λιμάνι Θεσσαλονίκης και μεταφοράς του στην αποθήκη της οργάνωσης στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης προκειμένου τα άλλα μέλη να βγάλουν την κοκαΐνη από τα τοιχώματα των εμπορευματοκιβωτίων.

Ο 72χρονος Ι.Α. ήταν ο άμεσος συνεργάτης του αρχηγού, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ενώ ήταν εκείνος που είχε μισθώσει την αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο, και εμφανιζόταν ως διαχειριστής εταιρειών συμφερόντων του αρχηγού.
Επικίνδυνη καταδίωξη

Στις 8 Μαΐου 2023, στις 12:35, ο 44χρονος από την Αλβανία, με αυτοκίνητο συνόδευσε τον 30χρονο από τα Σκόπια, που οδηγούσε τον τράκτορα με ένα κοντέινερ ψυγείο στην αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο. Στις 18:00, της ίδιας μέρας, ο 61χρονος αποχώρησε από την εταιρεία ΔΩΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΕ με αυτοκίνητο, ενώ τον ακολουθούσε ο 34χρονος "συνεργάτης" με άλλο αυτοκίνητο, καταλήγοντας στην αποθήκη στο εσωτερικό της οποίας ήταν πέντε ακόμη κατηγορούμενοι.

Στις 18:35, ο 61χρονος μαζί με τον 34χρονο "συνεργάτη" αποχώρησαν με δύο αυτοκίνητα από την αποθήκη και κινήθηκαν προς Θεσσαλονίκη μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τους ελέγξουν καθώς κατάλαβαν ότι η παρουσία τους έγινε αντιληπτοί από τους δύο κατηγορούμενους.

Ο 34χρονος παρά τα σήματα των αστυνομικών να σταματήσει, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και μετά από 100 μέτρα έκανε αναστροφή σε φανάρι και κινήθηκε επί της οδού Μοναστηρίου προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκη-Κιλκίς. Στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Εθνικής Αντιστάσεως στην προσπάθειά του να στρίψει αριστερά έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Προσπάθησε και πάλι να διαφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Ο 34χρονος αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο και ασφάλισε τις πόρτες. Οι αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του οδηγού, ενώ εκείνος αντιστάθηκε απωθώντας και χτυπώντας τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή αλλά ακινητοποιήθηκε.

Κέρδος πάνω από 2.000.000 ευρώ

Σε έρευνα στο πορτ μπαγκάζ του νοικιασμένου οχήματος βρέθηκαν πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι με 64 δέματα συνολικού βάρους 104 κιλών και 644 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Η αξία αγορά της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ανέρχεται στα 1.255.728 ευρώ. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα πωλούσαν προς 32.000 ευρώ το κιλό, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 3.348.608 ευρώ. Δηλαδή το κέρδος θα ήταν 2.092.880 ευρώ…

Το μεσημέρι της 9ης Μαΐου 2023 έγινε έρευνα στο σπίτι του "αρχηγού" στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκαν 91.450 ευρώ και 5 πανάκριβα ρολόγια.

Πηγή: www.thetoc.gr