Θα χυθεί αίμα! Ο ρόλος Σοϊλού-Αστυνομίας-Στρατοχωροφυλακής στις τουρκικές εκλογέςO Ερντογάν  είναι ικανός να επιχειρήσει οτιδήποτε τις επόμενες ημέρες προκειμένου να μην ηττηθεί στις εκλογές της 14ης Μαΐου και γι αυτό θα πρέπει οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι αρχές ασφαλείας μας να τελούν σε μέγιστη επαγρύπνηση για οποιαδήποτε  τουρκική ενέργεια σε ξηρά-θάλασσα και αέρα, είτε  για τυχόν προβοκάτσια.

Τελικά από ότι όλα δείχνουν θα έχουμε πολύ σημαντικές αρνητικές εξελίξεις  αναφορικά με τις τουρκικές εκλογές.

Πρωτοφανής παρέμβαση του Τουρκικού ΥΠΕΣ στις εκλογές

"Για να διασφαλιστεί αδιάβλητο το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, αποφασίστηκε ότι τα αποτελέσματα απο τις κάλπες θα πρέπει να παραληφθούν από την αστυνομία και τη χωροφυλακή, να μετατραπούν σε πίνακα excel και να σταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών", σύμφωνα με Twitter


Το παραπάνω επιβεβαιώνει άρθρο Τουρκικού  ΜΜΕ, με τίτλο " Αστυνομία και Στραχωροφυλακή θα συγκεντρώσουν τα αποτελέσματα της κάλπης", όπου αναλύοντας τα γραφόμενα επισημαίνουμε:

Ο ρόλος της Αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής
Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε τα αποτελέσματα των κάλπες να ληφθούν από την αστυνομία και τη χωροφυλακή, να μετατραπούν σε πίνακα excel και να σταλούν στο GAMER..

Η προσπάθεια δημιουργίας παράλληλου εκλογικού συμβουλίου με προετοιμασία ειδικής εκλογικής ενότητας μέσω του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας και Έκτακτης Ανάγκης (GAMER) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει επιστρέψει από  την Ανώτατη εκλογική επιτροπή (YSK).

Το Υπουργείο Εσωτερικών, που έκανε αίτηση στο ΥSΚ, ζήτησε στοιχεία κάλπης, επαρχία, περιφέρεια, γειτονιά, όνομα σχολείου, αριθμό κάλπης και αριθμό ψηφοφόρων. Ζήτησε επίσης τον κωδικό χώρας, το όνομα της χώρας, τον αριθμό της κάλπης και τους αριθμούς ψηφοφόρων των στοιχείων της ξένης κάλπης.

Το «παράλληλο YSK του Υπουργείου Εσωτερικών» ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του CHP Muharrem Erkek.  «Η εκλογή είναι δουλειά των εκλογικών επιτροπών. Ο GAMER δεν έχει εκλογική εντολή» είπε.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι υποδιοικητές που είναι υπεύθυνοι για το GAMER και τους διευθυντές του GAMER συγκεντρώθηκαν σε 81 επαρχίες την περασμένη Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή Επαρχιακής Διοίκησης Selçuk Aslan, του Προέδρου της GAMER Hakan Kafkas, του Γενικού Διευθυντή του Τμήματος Θεσμικών Εφαρμογών Πληροφοριών και Τεχνολογιών Barkın Cansız, αναφέρθηκε ότι λόγω της απόρριψης του YSK και των ενστάσεων του κοινού, δεν μπόρεσαν να γίνουν συμμετοχές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

Για το λόγο αυτό, δόθηκε εντολή να σταλούν τα στοιχεία που λαμβάνονται από τις κάλπες μέσω της αστυνομίας και της χωροφυλακής στο Ankara GAMER σε μορφή excel.

Καταγγελίες για καταπάτηση του  Τουρκικού Συντάγματος
"Οι γραφειοκράτες", που ένιωθαν άβολα με την πρακτική, είπαν:

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, το καθήκον της εποπτείας, της εποπτείας και της εκτέλεσης των εκλογικών υποθέσεων έχει ανατεθεί στο YSK. Τα καθήκοντα του ΥSΚ περιλαμβάνουν τη συλλογή ψηφοδελτίων, την καταμέτρηση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Έχει νόημα το Υπουργείο να κάνει μια τέτοια κίνηση». 

Για να διασφαλιστεί αδιάβλητο το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, αποφασίστηκε ότι τα αποτελέσματα απο τις κάλπες θα πρέπει να παραληφθούν από την αστυνομία και τη χωροφυλακή, να μετατραπούν σε πίνακα excel και να σταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Κλείνω επισημαίνοντας ότι ο Ερντογάν  είναι ικανός να επιχειρήσει οτιδήποτε τις επόμενες ημέρες προκειμένου να μην ηττηθεί στις εκλογές της  14 Μαΐου και γιαυτό θα πρέπει, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και οι αρχές ασφαλείας της  Ελλάδας να τελούν σε μέγιστη επαγρύπνηση για οποιαδήποτε  είτε αιφνιδιαστική τουρκική ενέργεια σε ξηρά-θάλασσα και αέρα, είτε  για τυχόν προβοκατόρικη ενέργεια στο εσωτερικό της χώρας μας.

Εάν όντως φθάσουμε στην 14 Μαΐου  και διεξαχθούν οι τουρκικές εκλογές, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν καταγγελίες περί νοθείας τους και  μη αποδοχής του αποτελέσματος είτε  από τον  Ερντογάν, είτε από τον Κιλιντζάρογλου , αναλόγως του εκλογικού  αποτελέσματος , με αποτέλεσμα να μπει η γειτονική χώρα σε μια περίοδο έντονου εσωτερικού αναβρασμού και αντιπαλότητας, οπότε και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού διαχρονικά η Τουρκία εξωτερικεύει τις εσωτερικές κρίσεις της.

Νεότερη Παλαιότερη