Τουρκικό σχέδιο αποσταθεροποίησης-Συνεχίζουν να ομιλούν για ”τουρκική μειονότητα” τα όργανα της Άγκυρας στην Θράκη!Συνεχίζουν να ομιλούν για ”τουρκική μειονότητα” τα όργανα της Άγκυρας στην Θράκη, καθώς είχαμε νέα παρέμβαση από την λεγόμενη ”Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη”!

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ABTTF: «Η ΕΕ βασίζεται στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες. Την 9η Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης, εμείς ως τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που ζούμε στην Ελλάδα, παλιό μέλος της ΕΕ, απαιτούμε τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας και καλούμε τη χώρα μας, που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία, να τηρούμε τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, όχι στα λόγια αλλά στην ουσία».

Σήμερα, 9 Μαΐου, είναι η Ημέρα της Ευρώπης. Στις 9 Μαΐου 1950, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Robert Schuman δήλωσε ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν μόνιμες ειρηνικές σχέσεις στην Ευρώπη και ανακοίνωσε τη «Διακήρυξη Schuman», η οποία αποτέλεσε τα θεμέλια της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με με στόχο τη δημιουργία μιας πιο συστηματικής και οργανωμένης Ευρώπης. Μετά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο το 1985, αποφασίστηκε να εορταστεί η 9η Μαΐου ως «Ημέρα της Ευρώπης». Κάθε χρόνο, 9 Μαΐου, η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται με διάφορες δραστηριότητες στα κράτη μέλη της ΕΕ και στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ανοίγουν τις πόρτες τους στους πολίτες της.

«Χαρούμενη 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης σε όλους τους πολίτες της ΕΕ και όλους όσους ζουν στην ΕΕ! Μετά την τεράστια καταστροφή που επέφερε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη, η ΕΕ, με κοινή σημαία, κοινό ύμνο και ενιαίο νόμισμα, με πληθυσμό περίπου 450 εκατομμυρίων, είναι το σύμβολο της οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης στον κόσμο σήμερα. Η ΕΕ βασίζεται στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες. Την 9η Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης, εμείς ως τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που ζούμε στην Ελλάδα, παλιό μέλος της ΕΕ, απαιτούμε τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας και καλούμε τη χώρα μας, που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία, να τηρούμε τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, όχι στα λόγια αλλά στην ουσία», δήλωσε ο Halit Habip Oğlu, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF).”

Ο Ερντογάν και οι νέο-οθωμανοί σύμβουλοι του «παλεύουν» εδώ και χρόνια για την επάνοδο τους στην περιοχή των Βαλκανίων με χίλιους τρόπους στην κυριολεξία, με σκοπό την άλωση της περιοχής εκ των έσω.

Τις τελευταίες δεκαετίες λαμβάνει χώρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μια συνεχή σύγκρουση χαμηλής έντασης (low intensity warfare) στην οποία κυριαρχούν η στρατιωτική και πολιτική πίεση, η κατασκοπεία και ο ψυχολογικός πόλεμος με κύριο εργαλείο την εξαγωγή πολιτισμού.

Στην πραγματικότητα ωστόσο η τουρκική απειλή αποδεικνύεται πολύ πιο σύνθετη περιλαμβάνοντας τον κυβερνοπόλεμο αλλά και ένα πλήθος δραστηριοτήτων από τον ευρύτατο χώρο του μη κανονικού πολέμου (irregular warfare), όπως η λαθρομετανάστευση, οι παραστρατιωτικές επιχειρήσεις και το οργανωμένο έγκλημα. Η εν λόγω συστράτευση στα πλαίσια μιας σφαιρικής προσέγγισης (comprehensive approach) τακτικών συμβατικού, μη κανονικού πολέμου και κυβερνοπολέμου προσδίδει ξεκάθαρα στην Τουρκία χαρακτηριστικά υβριδικής απειλής (hybrid threat).

Νεότερη Παλαιότερη