Κρίσιμο ζήτημα η εμφάνιση και παράσταση των αστυνομικών!!!



1. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, όταν είδαμε τη διαμαρτυρία-«καταγγελία» των συνδικαλιστών της ΕΛ-ΑΣ, με αφορμή τη διαταγή που εξέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος σχετικά με την εμφάνιση, παράσταση κ.λ.π. των αστυνομικών. Οι ίδιοι θεωρούν το ζήτημα ως «θέμα άλλων δεκαετιών» (sic) και προφανώς, ότι βρήκαν την ευκαιρία να ασκήσουν το συνηθισμένο συνδικαλιστικό «ακτιβισμό»!!!

2. Ως γνωστόν οι οργανικές διατάξεις του Σώματος προβλέπουν την περιβολή στολής και την άψογη εμφάνιση και παράστασή τους σύμφωνα με τις διαταγές της Υπηρεσίας . Η στολή μετατρέπει αυτόν που τη φέρει σε σύμβολο και γενικά ομορφαίνει, αλλά και τυποποιεί. Προσδίδει κύρος και γοητεία. Μαγνητίζει και δίνει την αίσθηση της δύναμης.

3. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι οι αστυνομικοί παντού στον κόσμο φέρουν στολή και φροντίζουν, ώστε αυτή να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο επιβλητική. Δυστυχώς στη Χώρα μας παρατηρείται μια αδιαφορία και γενικά μια χαλάρωση στο ζήτημα της περιβολής της στολής και στην όλη εμφάνιση-παράσταση των αστυνομικών. Ορθώς λοιπόν ο Γενικός Επιθεωρητής εντέλλεται τα αυτονόητα. Πολλές φορές πράγματα που θεωρούμε δευτερεύουσας σημασίας είναι αυτά που παίζουν και τον κρισιμότερο ρόλο στην εκπλήρωση της αποστολής ενός Οργανισμού!!

Νικόλαος Μπλάνης Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.