Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε ένα από τα ισχυρότερα προπύργια της Δύσης



Συναντήσεις υψηλής σημασίας είχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή του στην «Σούδα του Βορρά», την Αλεξανδρούπολη.

Του Χρήστου Μαζανίτη
Η «Σούδα του Βορρά» αναδεικνύεται σε ένα από τα ισχυρότερα προπύργια της Δύσης σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Και η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το πρωί επιβεβαίωσε την μεγάλη και συστηματική δουλειά που γίνεται σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στην έδρα του Στρατηγείου της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, με υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού. Στη Μεραρχία είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσω με στελέχη του Επιτελείου και με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης.

Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τους δύο Διοικητές, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και τον ενημέρωσε σχετικά με τις δραστηριότητες του λιμένα.

Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους που έχουν παραχωρηθεί για την άφιξη και εν συνεχεία προώθηση στρατιωτικού προσωπικού, υλικού και μέσων, στο πλαίσιο των συμμαχικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, συναντήθηκε με τον Director TC DET Eastern Med-Greece Military Surface Deployment and Distribution Command (SDDC) Andre Cameron και με στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα ξανά, τόσο σύντομα, στην Αλεξανδρούπολη, στην πόλη που τα τελευταία χρόνια έχουμε μετατρέψει, σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας από τις ΗΠΑ, σε ένα από τα ισχυρότερα προπύργια της Δύσης σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντας: «Από εδώ, Ελλάδα και ΗΠΑ στέλνουν από κοινού ένα σθεναρό μήνυμα ισχύος, στρατηγικής ευθυγράμμισης και αποτροπής».



enikos.gr