Τούρκοι: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλουν να αχρηστέψουν της ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες



Τούρκοι: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλουν να αχρηστέψουν της ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες και τους αντιπλοϊκους τους πυραύλους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της τουρκικής ASELSAN, Χαλούκ Γκιουργκιούν, το τουρκικο σύστημα «εγγύς αεράμυνας GÖKDENİZ είναι ένα σύστημα άμυνας σημείου που μπορεί να καταστρέψει αντιπλοϊκους πυραύλους» που στοχεύουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

«Τα πυρομαχικά σωματιδίων ATOM 35 mm, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα συστήματα KORKUT και GÖKDENİZ, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια προϊόντων των συστημάτων αεράμυνας κοντινού πεδίου, δημιουργούν ένα πυκνό σύννεφο σωματιδίων, καθώς διασπώνται μπροστά από τον στόχο», υπογράμμισε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Τούρκο «το σύστημα GÖKDENİZ όχι μόνο έχει εξαλείψει την εξάρτηση από το εξωτερικό. Έχει πολύ καλύτερη απόδοση από τα αντίστοιχα ξένα συστήματα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Τούρκους η Ιταλία εισήγαγε τη σχολή πτήσεων της, όπου εκπαιδεύει κορυφαίους πιλότους μαχητικών με τον Ιταλό αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Matteo Perego Di Cremnago να καλεί Τούρκους πιλότους για εκπαίδευση.

«Εδώ, εκπαιδεύουμε πιλότους για μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς. Εδώ είναι ένα μονοπάτι προς τα αεροσκάφη τελευταίας γενιάς. Μιλάμε για αεροσκάφη τελευταίας γενιάς όπως τα F35, Eurofighter. Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον τους για συμμαχικές και στρατηγικά σημαντικές χώρες όπως η Τουρκία να μπορούν να εκπαιδεύουν τους πιλότους τους εδώ. Αν με ρωτάτε αν οι Τούρκοι πιλότοι μπορούν επίσης να λάβουν εκπαίδευση εδώ, η απάντησή μου είναι απολύτως ναι», τόνισε ο Ιταλός αξιωματούχος.