ΜΜΕ της Ν. Κορέας κατά Τουρκίας-Πακιστάν: Είναι ο ”άξονας του κακού”-Ελλάδα και Ινδία έστειλαν ηχηρό μήνυμα με την άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ”



Στην άσκηση Anatolian Eagle αναφέρεται ΜΜΕ της Ν. Κορέας. Το πιο σημαντικό; Ότι χαρακτηρίζει Τουρκία-Πακιστάν ως τον ”άξονα του κακού”, ενώ την ίδια στιγμή, αναφέρεται στην συμμαχία Ελλάδας-Ινδίας!

Αναλυτικά:

”Η Anatolian Eagle είναι μια ετήσια πολυεθνική άσκηση που φιλοξενείται από την Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας. Ο στόχος της εκπαίδευσης είναι να προωθήσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν.

Ενόψει των δύσκολων σύγχρονων στρατηγικών καταστάσεων και της αυξανόμενης πολυπλοκότητας του περιβάλλοντος ασφαλείας, η εκπαίδευση χρησιμεύει ως ευκαιρία για τις συμμετέχουσες αεροπορικές δυνάμεις να δοκιμάσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και να βελτιώσουν τη διαλειτουργικότητα μέσω προσομοίωσης αεροπορικής μάχης.

Στην άσκηση Anatolian Eagle 2023, συμμετέχαν μαχητικά F-16 και χερσαίες δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν, και εκτός από την Τουρκία, συμμετέχουν το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο .

Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε απότομα τη συμμετοχή της στην άσκηση. Επιπλέον, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ, η οποία επρόκειτο να στείλει πέντε F-16E/F, απέστειλε μόνο τρία και η βρετανική Πολεμική Αεροπορία, που επρόκειτο να στείλει τέσσερα Eurofighters, ανέπτυξε δύο μαχητικά στη βάση του Ικόνιου.

Την ίδια στιγμή, η Ινδία, συμμετείχε ξαφνικά στην άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ 23”, η οποία φιλοξενήθηκε από την Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο, Αθήνα και Ν. Δελχί, απάντησαν στον ”άξονα του κακού” (Πακιστάν-Τουρκία).”