«DEFEA 2023»: Εντυπωσιάζει το αναβαθμισμένο με νέα θωράκιση Leopard-2A4 του Ελληνικού Στρατού



Εντυπωσιακή η παρουσία της ελληνικής EODH στη διεθνή έκθεση «DEFEA 2023» με επίκεντρο το αναβαθμισμένο, με νέα θωράκιση, άρμα μάχης Leopard-2A4 του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ). Η EODH ανέπτυξε με ίδιους πόρους τη νέα θωράκιση με την ονομασία ASPIS και παράλληλα διαθέτει νέας γενιάς θωράκιση ERA (Explosive Reactive Armour).

 Η νέα θωράκιση αναπτύχθηκε από Έλληνες μηχανικούς της EODH και προτείνεται για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών Leopard-2A4. Ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις απόρροια των διδαγμάτων από όλες τις πρόσφατες προσβολές αρμάτων ανά την υφήλιο με σύγχρονα πυρομαχικά και αντιαρματικά όπλα.

To ελληνικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης έχει επίκεντρο τα Leopard-2A4 και σε δεύτερο χρόνο τα Leopard-2HEL. Κατά τα λοιπά οι σταθερές επιλογές εκσυγχρονισμού των Leopard-2A4 περιλαμβάνουν βελτιωμένα νέας γενιάς σκοπευτικά ημέρας, νύχτας, σύγχρονα περισκόπια νυχτερινής οδήγησης, νέα ηλεκτρονικά, εγκατάσταση νέου συστήματος διοίκησης-ελέγχου, εκσυγχρονισμό του Συστήματος Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) κ.ά.


defencereview.gr