Καμιζάκι drone παράγεται σχεδόν στα κρυφά από Ελλάδα και ParamountΚαμιζάκι drone παράγεται σχεδόν στα κρυφά από Ελλάδα και τη νοτιοαφρικάνικη Paramount.

Η Hellenic Defense Systems προετοιμάζεται για την τοπική παραγωγή καμικάζι drone, συνεργαζόμενη με την Paramount Group της Νότιας Αφρικής, μια κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση των εγχώριων κατασκευαστικών ικανοτήτων της χώρας», σημειώνει το defensenews.com.

«Με το όνομα IRIX, το σύστημα θα είναι το πρώτο του είδους του που θα παραχθεί στην Ελλάδα, η οποία ιστορικά δεν είχε αξιόλογη εγχώρια αγορά για οπλισμένα drones ή περιπλανώμενα πυρομαχικά», τονίζεται.

«Η χώρα ανακοίνωσε το πρώτο τοπικά κατασκευασμένο μαχητικό drone μόλις τον Ιανουάριο», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ανακοίνωσαν την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με την παγκόσμια αεροδιαστημική εταιρεία Paramount για το νέο όπλο στην DEFEA.

Πρόκειται τα IRIX loitering, τα οποία βασίζονται στην υπάρχουσα τεχνολογία μη επανδρωμένων οχημάτων N-Raven της Paramount.

Το N-Raven, που κατασκευάζεται από την Paramount Aerospace Systems (PAS) με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ξεκίνησε την παραγωγή τον περασμένο μήνα στο Άμπου Ντάμπι με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Το ελληνικό IRIX «θα μπορούσε να έχει μια περιπλανητική αντοχή μεταξύ 2 και 4,5 ωρών, εμβέλεια έως 100 χιλιόμετρα και να μεταφέρει περισσότερα από 13 κιλά ωφέλιμου φορτίου», σημειώνεται.

Η PAS έχει επίσης δηλώσει προηγουμένως ότι μια swarming έκδοση του N-Raven βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης και αναμένεται να βιομηχανοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Παραμένει ασαφές εάν η Ελλάδα σχεδιάζει να αποκτήσει αυτή τη δυνατότητα.

Νεότερη Παλαιότερη