Θέλει μεταφορά τεχνολογίας των ρωσικών S-400 η Τουρκία – Διαφωνία με την ΡωσίαΘέλει μεταφορά τεχνολογίας των ρωσικών S-400 η Τουρκία για να παραλάβει και τη δεύτερη παρτίδα των ρωσικών S-400.

H Toυρκία δεν αρκείται πλέον μόνο στην αγορά των ρωσικών S-400 αλλά επιθυμεί την μεταφορά ρωσικής τεχνολογίας για να προχωρήσει στην απόκτηση και της παρτίδας του ρωσικού συστήματος αεράμυνας.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, τον πρόεδρο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η Τουρκία είναι αποφασισμένη «να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας» με την Μόσχα, μίας συμφωνίας που σύμφωνα με την τουρκική πλευρα περιλάμβανε και την μεταφορά ρωσικής τεχνολογίας στους Τούρκους.

Η Τουρκία έχει παραλάβει ήδη τέσσερις συστοιχίες S-400 και θέλει άλλες τέσσερις.

Να σημειωθεί ότι λόγω της αγοράς του ρωσικούς συστήματος αεράμυνας οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία, με εμπάργκο στην παράδοση των F-35 καθώς και αποβολή των Τούρκων από το πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών F-35.

Σύμφωνα με το τουρκικό αμυντικό σάιτ, ο κύριος λόγος για τη μη παράδοση και της δεύτερης παρτίδας των ρωσικών S-400 στην Άγκυρα είναι η μη μεταφορά τεχνολογίας από τους Ρώσους.

geostratigika.gr
Νεότερη Παλαιότερη