Μυστήριο με «μπλε» χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που βρέθηκαν σε ΑΤΜΤο ενδεχόμενο να "ξεπλένεται" η λεία ληστείας στα ΑΤΜ τραπεζών της Κω ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που ενημερώθηκαν για δυο διαφορετικές καταθέσεις χαρτονομισμάτων με μπλε χρώμα τα οποία προέρχονται πιθανότατα από κυτίο χρηματαποστολής που παραβιάστηκε βίαια.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν την Παρασκευή την καταγγελία ενός υπαλλήλου της Alpha Bank ότι στο κατάστημα βρέθηκε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με μπλε χρωματισμό, το οποίο κατατέθηκε στις 24 Μαΐου από άγνωστο καταθέτη. Στο ίδιο ΑΤΜ, κατατέθηκε και την περασμένη Τρίτη ένα ακόμη χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με παρόμοιες χρωματικές ενδείξεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα δυο χαρτονομίσματα προέρχονται από την ίδια πηγή και θεωρείται βέβαιο ότι είναι προϊόντα κλοπής. Οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν τα περιστατικά ληστείας ή κλοπής σε βάρος εταιρείας που διενεργεί χρηματαποστολές, για να εξακριβώσουν από πού προέρχονται. Παράλληλα, εξετάζουν βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας για να εντοπίσουν αν τις επίμαχες ημερομηνίες κατέθεσε χρήματα το ίδιο πρόσωπο.

 Πηγή: protothema.gr