Έκλεψαν κατά λάθος αμερικανικές οβίδες στην Πολωνία από τρένο του ΝΑΤΟ – Πανικοβλήθηκαν οι κλέφτες όταν άνοιξαν τα κιβώτια!Αμαξοστοιχία φορτωμένη με πυρομαχικά του αμερικανικού στρατού με προορισμό την Ουκρανία, φρουρούμενη, μάλιστα, από στρατεύματα του ΝΑΤΟ, ληστεύτηκε στον

σιδηροδρομικό σταθμό Βεγλίνιετς στη νοτιοδυτική Πολωνία, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (Gazeta Wyborcza και O2.pl).

Η κλοπή εντοπίστηκε, όταν στελέχη των Πολωνικών Σιδηροδρόμων παρατήρησαν ότι η σφραγίδα είχε παραβιαστεί σε ένα από τα φορτηγά βαγόνια του στρατιωτικού σχηματισμού. 

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τέσσερα ξύλινα κιβώτια με οβίδες θραύσης υψηλής έκρηξης. 

Ο γραμματέας Τύπου της στρατιωτικής χωροφυλακής (Πολωνική στρατιωτική αστυνομία), Tomasz Chulowski, είπε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της πολωνικής τηλεόρασης, οι συλληφθέντες είναι 26, 34 και 39 ετών, οι οποίοι έχουν ποινικές καταδίκες για κλοπή. 

Παραδέχτηκαν ότι δεν ήξεραν τι υπήρχε στα κουτιά και όταν τα άνοιξαν και είδαν τις οβίδες, τρόμαξαν και τα πέταξαν σε μια λίμνη λίγα χιλιόμετρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Τα πυρομαχικά έχουν βρεθεί. Δεν υπάρχουν ελλείψεις.

Οι τρεις κλέφτες ενδέχεται να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για ό,τι έκαναν.