Τώρα-Έκτακτο: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης ΤσίπραςΠαραιτείται από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και την ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διαρκεία της συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου, ανακοίνωσε την παραίτησή του

Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε εμφανιστεί στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου και κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που μιλούσαν μαζί του αλλά κανείς δεν ήξερε τι θα κάνει τελικά.

Όπως μάλιστα είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου, «πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος», έτσι στις έκτακτες ανακοινώσεις του από το Ζάππειο ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Στο πλαίσιο αυτό, λένε οι ίδιες πηγές, οι διαδικασίες τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα «τρέξουν» άμεσα. Ο νέος πρόεδρος της ΚΟ λένε ότι θα είναι το πρόσωπο που θα συντονίσει τα επόμενα βήματα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε κεντρική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ