Η Τουρκία βλέπει τα ελληνικά F-16 Viper και δεν μπορεί να κάνει τίποτα – Τι συνέβηΗ Τουρκία βλέπει τα ελληνικά F-16 Viper και δεν μπορεί να κάνει τίποτα καθώς ο χρόνος περνά υπέρ της Ελλάδας, με την Άγκυρα το μόνο έχει να κάνει είναι να… περιμένει τη σειρά της.

Η Τουρκία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ 40 πολεμικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού F-16 Block 70 καθώς και υψηλούς αριθμούς πυραύλων/πυρομαχικών.

Η Ελλάδα αντέδρασε στην πώληση αυτή έχοντας καταφέρει να μπλοκάρει την πώληση των F-16 Block 70 στην Τουρκία και τον εκσυγρονισμό των τουρκικών F-16.

Πλέον το… γάντι βρίσκεται στο αμερικανικό Κογκρέσο το οποίο θα αποφασίσει αν πρέπει να δοθούν ή όχι τα αμερικανικά F-16 στην Τουρκία.

Η Τουρκία βλέπει τα ελληνικά F-16 Viper και δεν μπορεί να κάνει τίποτα – Τι συνέβη
Ακόμα όμως και αν δοθούν (σ.σ. με προϋποθέσεις) τα F-16 Block 70 στους Τούρκους, αυτό σημαίνει πως η Άγκυρα θα έχει στα χέρια της τα αμερικανικά μαχητικά σε τρία χρόνια από σήμερα.

Ο λόγος είναι πως στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στη Νότια Καρολίνα παράγονται τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 το μήνα.

Επί του παρόντος παράγονται F-16 Block 70 για την Ταϊβάν, την Ελλάδα, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, το Μπαχρέιν, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, τις Φιλιππίνες και τη Σλοβακία.

Η Lockheed Martin έχει επί του παρόντος όγκο παραγγελιών περίπου 150 μονάδων, με αποτέλεσμα η σειρά της Τουρκίας να έρθει σε τρία χρόνια.