Φρεγάτες: Απίστευτο αλλά ακόμα στο ΓΕΕΘΑ κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τις δυνατότητες των BelharraΦρεγάτες: Απίστευτο αλλά ακόμα στο ΓΕΕΘΑ κάποιοι (ευτυχώς όχι πολλοί) δεν έχουν καταλάβει τις δυνατότητες των Belharra.

Η επιλογή των Ελλήνων ναυάρχων των 3+1 Belharra ως νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ήταν πνοή ζωής για τον ελληνικό Στόλο, παίρνοντας την Ελλάδα από το χέρι και οδηγώντας την στο μέλλον.

Και όμως, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν κάποιοι στο ΓΕΕΘΑ και την ελληνική κυβέρνηση που δεν… έχουν καταλάβει ακόμα ή δεν θέλουν να καταλάβουν τις απίστευτες δυνατότητες των γαλλικών φρεγατών της Ελλάδας.

Οι FDI προσφέρουν απίστευτες δυνατότητες άμυνας περιοχής στην Αθήνα, δυνατότητες που δεν υπήρχαν πριν από την απόκτητη των γαλλικών φρεγατών.

Να σημειωθεί ότι το Sea Fire, δηλαδή το γαλλικό ραντάρ των FDI θα μπορεί να καθοδηγεί 16 βλήματα ταυτόχρονα, προσφέροντας εξαιρετική άμυνα περιοχής.

Φρεγάτες: Απίστευτο αλλά ακόμα στο ΓΕΕΘΑ κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τις δυνατότητες των Belharra
Το Sea Fire 500 έχει εμβέλεια 500 χλμ για αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους π.χ. F-16, ενώ η εμβέλειά του σε στόχους επιφανείας φτάνει τα 80+ χλμ.

Δηλαδή το Sea Fire 500 θα μπορεί να δίνει πλήρη εικόνα σε μία ελληνικη FDI-HN που βρίσκεται στη Νάξο από τον Μαρμαρά μέχρι το Καστελόριζο.

Το SeaFire έχει ικανότητα παρακολούθησης έως και 800 στόχων ταυτόχρονα.

Την ίδια ώρα μην ξεχνάμε την γεωπολιτική σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία, η οποία ανοίγει νέες δυνατότητες στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δηλαδή αντίστοιχα ποιας γεωπολιτικής σημασίας θα ήταν μία συμφωνία με την Ολλανδία; Ή ακόμα και τη Γερμανία πλέον;