Σε εξέλιξη οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο συκοφάντησης του Ελληνικού Λιμενικού τάχα για "απώθηση μεταναστών" στο Αιγαίο-Στόχος η διχοτόμηση του ΑρχιπελάγουςΣτόχος των Τούρκων είναι αρχικά η διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό για θέματα έρευνας και διάσωσης, γεγονός που θα διευκολύνει τα επιθετικά σχέδια της Άγκυρας στη συνέχεια για κατάληψη των νησιών μας

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιθυμεί να αναλάβει τον έλεγχο έρευνας-διάσωσης ανατολικότερα του 25ου μεσημβρινού, μοιράζοντας το Αιγαίο στα δύο, καθορίζοντας για τον σκοπό αυτό, παράνομα εδώ και καιρό τομείς στην Διοίκηση ασφαλείας ακτών της.

Το Τουρκικό σχέδιο 
Για να το πετύχει αυτό ο  Ερντογάν έχει ενεργοποιήσει τουρκικά ΜΜΕ, υλοποιώντας εδώ και καιρό σχέδιο συκοφάντησης του Ελληνικού Λιμενικού για τάχα "απωθήσεις" μεταναστών στο Αιγαίο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, τους οποίους σώζει τελικά η "καλή" τουρκική Διοίκηση ακτών.

Το εν λόγω σχέδιο συκοφάντησης έχει αποκτήσει νέα δυναμική επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί το δυστύχημα στα ανοιχτά της Πύλου, για το οποίο σύμφωνα με Έλληνες και Ευρωπαίους Αξιωματούχους, ουδόλως ευθύνεται το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, το οποίο διέσωσε δεκάδες μεταναστών που επέβαιναν στο υπερφορτωμένο δουλεμπορικό πλοίο, το οποίο ακολουθώντας την διαδρομή Αίγυπτος-Λιβύη-Μεσόγειος είχε τελικό προορισμό την Ιταλία.

Ενδεικτικές άλλωστε της τουρκικής προσπάθειας εκμετάλλευσης του δυστυχήματος στα ανοιχτά της Πύλου ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν με έμμεση αναφορά στη χώρα μας, αλλά και μεταγενέστερα τουρκικά δημοσιεύματα ΜΜΕ κατά του Ελληνικού Λιμενικού στο Αιγαίο, όπως προαναφέραμε.

Η μονταζιέρα της Τουρκικής Ακτοφυλακής εν δράση
"Η Τουρκία σώζει δεκάδες ακόμη παράτυπους μετανάστες που απωθήθηκαν από την Ελλάδα", είναι η επικεφαλίδα σχετικού άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, το οποίο επισημαίνει:

"Ομάδες που εστάλησαν στα ανοικτά των ακτών των επαρχιών της Σμύρνης και της Μούγλα βρίσκουν δύο λαστιχένιες βάρκες, το ένα με 13 και το άλλο 31 παράτυπους μετανάστες. Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 43 παράτυπους μετανάστες στο Αιγαίο, αφού απωθήθηκαν παράνομα από την Ελλάδα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ομάδες απεστάλησαν στα ανοικτά των ακτών του Ντίκιλι στην επαρχία της Σμύρνης την Τετάρτη, αφού έμαθαν για 13 παράτυπους μετανάστες  που επέβαιναν σε μια λαστιχένια βάρκα, ανέφερε η Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος στον ιστότοπό της.

Επίσης, 31 παράτυποι μετανάστες που απωθήθηκαν στα τουρκικά ύδατα από την ελληνική ακτοφυλακή διασώθηκαν  στα ανοιχτά της περιοχής της Αλικαρνασσού στη Μούγλα, ανέφερε η Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος σε ξεχωριστή δήλωση.

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην ακτή και οδηγήθηκαν στην επαρχιακή διεύθυνση διαχείρισης μετανάστευσης, πρόσθεσε.

Οι νέες απωθήσεις ήρθαν τρεις ημέρες αφότου οι τουρκικές δυνάμεις διέσωσαν 84 παράτυπους μετανάστες από το Αφγανιστάν την Κυριακή, αυτή τη φορά στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Τσανάκαλε της χώρας, αφού απωθήθηκαν στα τουρκικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές.

"Παράνομη πρακτική"
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα ενημέρωσης έχουν συχνά αναφέρει για παράνομες απωθήσεις και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Ελληνικές αρχές.

Οι επιζώντες ενός σκάφους μεταναστών που βυθίστηκε τον περασμένο μήνα, όπου υπάρχουν φόβοι ότι πνίγηκαν 300 - 600 μετανάστες, κατηγόρησαν για το θανατηφόρο περιστατικό σε σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που προσπάθησε να ρυμουλκήσει το σκάφος μεταναστών στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Η συνοριακή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Frontex είπε επίσης ότι δεν έλαβε «καμία απάντηση» όταν πρόσφερε αεροπορική υποστήριξη στις ελληνικές αρχές λίγο πριν ανατραπεί το σκάφος μεταναστών, αφήνοντας τουλάχιστον 82 νεκρούς.

Η Τουρκία και οι παγκόσμιες οργανώσεις για τα δικαιώματα έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την παράνομη πρακτική της Ελλάδας να απωθεί τους αιτούντες άσυλο και είπαν ότι παραβιάζει τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Την ημέρα των Ελληνικών Βουλευτικών εκλογών οι Τούρκοι είχαν επιχειρήσει να στήσουν ναυτικό επεισόδιο με μετανάστες στο Αιγαίο
"Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε την Κυριακή 14 παράτυπους μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο Πέλαγος που απωθήθηκαν παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές", ανέφερε μεταξύ άλλων σε σχετικό άρθρο του, το Τουρκικό Κρατικό Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στις 26 Ιουνίου ημέρα διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, σε μια εμφανη προσπάθεια να προκαλέσουν την διασάλευσή τους στήνοντας ναυτικό επεισόδιο στο Βόρειο Αιγαίο, κατηγορώντας το Ελληνικό Λιμενικό.

Ερωτήματα και στόχοι των Τούρκων
Με βάση τα παραπάνω διερωτώμαστε, οι παράτυποι μετανάστες που υποτίθεται ότι διέσωσε η Τουρκική ακτοφυλακή σε όλες τις περιπτώσεις στο Αιγαίο και  οι οποίοι τάχα απωθήθηκαν παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές, από πού ξεκίνησαν; Από τις τουρκικές ακτές φυσικά.

Γιατί δεν εντοπίστηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πριν την επιβίβασή τους στις σωσίβιες σχεδίες;

Γιατί το τουρκικό λιμενικό δεν τους εντόπισε  τα πρώτα μέτρα  της πορείας της σωσίβιας σχεδίας, πριν καν βγούν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα;

Γιατί δολίως επιχειρείται συκοφάντηση της Ελλάδας για απώθηση των μεταναστών πράγμα που δεν ισχύει;

Γιατί επιχειρείται τέλος συκοφάντηση της Ελλάδας και του Λιμενικού της για το ναυάγιο στο νότιο Ιόνιο  στα ανοιχτά της Πύλου, όταν σώθηκαν χάρη στην παρέμαβασή μας δεκάδες μετανάστες;

Στόχος των Τούρκων είναι αρχικά η διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό για θέματα έρευνας και διάσωσης, γεγονός που θα διευκολύνει τα επιθετικά σχέδια της Άγκυρας στη συνέχεια για κατάληψη των νησιών μας.