Αλαζονεία ΤουρκοΑζέρων κατά Ελλάδος-Αζέρος ειδικός: Αν γίνει ελληνοτουρκική σύγκρουση θα έρθουμε στο ΑιγαίοOι Αζέροι έντεχνα εξαφανίζουν για την περίοδο 1908-1922, όταν οι Τούρκοι διέπραξαν γενοκτονία κατά των Αρμενίων, η οποία έχει αναγνωριστεί από πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, Γαλλίας και των ΗΠΑ

Με αφορμή την υπογραφή την 5η Ιουλίου 2023, του «Κοινού Σχεδίου Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας» για το έτος 2023, ο Αρχισυντάκτης και ειδικός του Azernews, ξεσπάθωσε κατά της Ελλάδος, σε μια κρίση αλαζονείας θα λέγαμε κατά της χώρας μας, απειλώντας για κοινή στρατιωτική δράση με τους Τούρκους στο Αιγαίο σε περίπτωση κρίσης Αθήνας-Άγκυρας.

Ο ίδιος επικαλέστηκε για αυτήν την πρόκληση και τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ, σε παλαιότερη δήλωση του ενώπιον του Έλληνα πρέσβη. 

Μιλώντας ο Elchin Alioghlu για το θέμα ανέφερε: “ Όσον αφορά τη δραστηριότητα της Ελλάδας στον Νότιο Καύκασο, η Αθήνα έχει πολλούς στόχους.

Υπενθυμίζω ότι κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη της Ελλάδας στο Μπακού, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι η χώρα θα κάνει πάντα βήματα με την Τουρκία στη Μεσόγειο Θάλασσα (Αιγαίο), ιδιαίτερα στις Ανατολικές ακτές της Μεσογείου και γενικότερα στην παγκόσμια πολιτική αρένα.

Το Αζερμπαϊτζάν θα κάνει ακριβώς το ίδιο βήμα, ούτε παράλληλο, ούτε συντονισμένο.

Αυτό σημαίνει ότι όποια θέση κι αν πάρει η Τουρκία στην τρέχουσα περίοδο έντασης στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, το Αζερμπαϊτζάν θα λάβει αυτόματα την ίδια θέση.

Αυτό θα υλοποιηθεί διότι  έχουμε συμφωνίες συμμαχίας και στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Τουρκία σε γεωπολιτικά, στρατιωτικά και άλλα θέματα.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη», είπε ο Alioghlu.

Έθιξε ο ίδιος επίσης την στήριξη της Ελλάδας στην Αρμενία και είπε ότι αυτή έχει ιστορικές ρίζες.

Υπενθύμισε ότι όταν τα ελληνικά στρατεύματα κατέλαβαν τις δυτικές επαρχίες της Τουρκίας κατά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, βασίστηκαν αναγκαστικά στις τοπικές αρμενικές κοινότητες τις οποίες και χρησιμοποίησαν.
Ακόμη Αρμένιοι μαχητές συμμετείχαν σε παραστρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας εκείνη την εποχή.

«Για να το θέσω πιο απλά, ο τοπικός άμαχος πληθυσμός προκάλεσε αντίποινα. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αρμένιοι που ζούσαν στις δυτικές χώρες, είχαν ενταχθεί μαζικά στις ελληνικές παραστρατιωτικές μονάδες που έφεραν ναζιστική ιδεολογία.

Η ίδια κατάσταση παρατηρήθηκε και κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά την άνοδο της χούντας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα, οι αστυνομικές λειτουργίες αυτής εκτελούνταν από Αρμένιους που ζούσαν στην χώρα.

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Αρμενία απέκτησε τη λεγόμενη ανεξαρτησία. Γιατί λεγόμενη; Επειδή η Αρμενία έγινε ναι μεν de facto ανεξάρτητη, αλλά δεν έγινε ποτέ de-jure ανεξάρτητη.

Ο στόχος της Ελλάδας τώρα, με βάση αυτές τις ιστορικές παραδόσεις και τους συναισθηματικούς δεσμούς, είναι να χρησιμοποιήσει την Αρμενία στην περιοχή ως μέσο επηρεασμού του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Δύσης ταυτόχρονα», είπε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά την Λευκωσία, ο Elchin Alioghlu επεσήμανε ότι οι Ελληνοκύπριοι βρίσκονται στην ίδια πλευρά με την Αρμενία.

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου των 44 ημερών, εκπρόσωποι της αρμενικής κοινότητας τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο πολέμησαν εναντίον του Αζερμπαϊτζάν ως μισθοφόροι.

“Μιλάμε για περίπου 162 άτομα, από τα οποία 154 σκοτώθηκαν, 8 τραυματίστηκαν και αφού νοσηλεύτηκαν στην Αρμενία, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα.

Δεν νομίζω ότι οι ελληνοαρμενικές σχέσεις είναι πιθανό να μετατραπούν σε κάποια σοβαρή στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία.

Δεν είναι δυνατόν. Αυτό είναι απλώς μια επίδειξη δύναμης (από την Ελλάδα) κατά του Αζερμπαϊτζάν μαζί με την δημιουργία ενός είδους ομπρέλας ασφαλείας με την ενεργό εμπλοκή και της Κύπρου για να διασφαλιστεί η ασφάλειά της», είπε ο ίδιος.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να εξοπλίσει την Αρμενία, αυτό ο ίδιος το χαρακτήρισε ψευδαίσθηση.

Υπενθύμισε ότι η Αρμενία είναι μέλος ρωσικών κορυφαίων οργανώσεων, επομένως η ελληνική πλευρά δεν θα κάνει κανένα βήμα.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοπλίσει την Αρμενία. Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. Δεν είναι δυνατόν. Διότι η Αρμενία είναι μέλος του CSTO εντός της ΚΑΚ και έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να παρέχει φονικά όπλα στην Αρμενία. Αυτό σχετίζεται επίσης με την συμφωνία για τον περιορισμό των συμβατικών όπλων στην Ευρώπη, οπότε είναι απλώς μια επίδειξη ισχύος», πρόσθεσε ο Αζέρος ειδικός.

Τι επιδιώκουν οι Αζέροι και τι έντεχνα ξεχνούν πάντα
Καταρχήν η οποιαδήποτε ελληνοαρμενική στρατιωτική συμφωνία με την συνδρομή και της Κύπρου, δεν είναι δουλειά των Αζέρων σε καμία περίπτωση, όπως και των Τούρκων φυσικά.

Το τι θα πράξει η ελληνική εξωτερική πολιτική στην Αρμενία και τον Καύκασο, αφορά την Αθήνα και κανέναν άλλο.

Όσον αφορά την κοινή στρατιωτική δράση Αζέρων και Τούρκων στο Αιγαίο, αυτή είναι μια ευθεία πρόκληση κατά της Ελλάδος, η οποία δεν συμμετείχε στρατιωτικά στον πρόσφατο πόλεμο Αζέρων-Αρμενίων σε καμία περίπτωση.

Η συμμετοχή Ελλήνων μαχητών στον πόλεμο αυτό, αφορά Έλληνες υπηκόους αρμενικής καταγωγής, οι οποίοι  θέλησαν να υπερασπιστούν την πατρίδα των προγόνων τους, και καλά έκαναν, συμμετέχοντας ως εθελοντές, κατά τον ίδιο τρόπο που πολεμούν σήμερα Αζέροι στον πόλεμο της Ουκρανίας για παράδειγμα.

Αφήνουμε τελευταίο ένα σοβαρό θέμα το οποίο οι Αζέροι έντεχνα εξαφανίζουν για την περίοδο 1908-1922, όταν οι Τούρκοι διέπραξαν μια τρομερή και απάνθρωπη γενοκτονία κατά των Αρμενίων, η οποία έχει αναγνωριστεί από πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται, δεν εξαφανίζονται, και δεν ξεχνιούνται ποτέ, ούτε φυσικά τα εγκλήματα του στρατού των Αζέρων στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ κατά Αρμενίων ηλικιωμένων και γυναικών.