ΤΩΡΑ-ΕΚΤΑΚΤΟ - Συνελήφθη αλλοδαπός για την πυρκαγιά στον Κουβαρά



Εντολή για εκκένωση σε Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Ανάβυσσο

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού έχει προχωρήσει ωε υπόπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Αρτοποιός, το συγκεκριμένο πρόσωπο υποδείχθηκε από αυτόπτες μάρτυρες ως το άτομο που έβαλε τη φωτιά στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική δεν έδωσε άλλες πληροφορίες, καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα.

Εντολή να εκκενωθεί το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος δόθηκε από την Πυροσβεστική στους κατοίκους καθώς το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά κατευθύνεται προς τα εκεί.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγονήσι, εκκενώστε προς Αθήνα» αναφέρει νέο μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους των περιοχών λίγο μετά τις 16:30.

Μέσα σε λίγη ώρα οι φλόγες ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους πλέον όχι μόνο έχει ξεφύγει σε έκταση (άνω των 4 χλμ.), αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και μέσω των πρώτων φωτογραφιών και βίντεο όσα ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, ότι κάηκαν τα πρώτα σπίτια, αλλά και αυτοκίνητα. 

Παράλληλα δύο ηλικιωμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους στην Περδικόβρυση Λαγονησίου, όπως καταγγέλλει ο γιος τους στο MEGA.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Πυροσβεστικής τα ενεργά μέτωπα για τα οποία έχει δεχτεί κλήσεις η Πυροσβεστική είναι 20.

Υπάρχουν φόβοι ότι η φωτιά μπορεί να φτάσει και στα Καλύβια καθώς έχει πολύ μεγάλο μέτωπο!

Λίγο πριν τις 14.00 έγινε γνωστό ότι εκκενώνεται ο οικισμός του Πέτα και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι πρέπει να κινηθούν προς την Κερατέα.

Λίγο αργότερα εστάλη και νέο μήνυμα στους κατοίκους, αν βρίσκονται στις περιοχές Μελισσουργός – Τραμπουριά, να εκκενώσουν μέσω της Λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο.