Γάλλοι: Τα TCG Anadolu και TCG Trackya αλλάζουν τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο υπερ της ΤουρκίαςΓάλλοι: Τα TCG Anadolu και TCG Trackya αλλάζουν τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο υπερ της Τουρκίας, υποστηρίζει το γαλλικό αμυντικό σάιτ meta-defense.fr.

«Στόχος της Άγκυρας εδώ είναι τόσο να παράσχει στο ναυτικό της πρόσθετες επιχειρησιακές δυνατότητες αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε στον τομέα των μαχητών drones, με τη διεθνή και επιχειρησιακή επιτυχία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB2 Bayraktar, Anca και Akincy, όσο και για επικοινωνιακούς λόγους μετά την έξωση από το πρόγραμμα των F-35», αναφέρεται αρχικά.

Σύμφωνα με τους Γάλλους το Anadolu θα «παρέχει στο τουρκικό ναυτικό σημαντικές νέες δυνατότητες, ενώ, περισσότερο από ποτέ, οι σχέσεις της Άγκυρας με τον Έλληνα γείτονά της είναι πολύ τεταμένες, ιδίως όσον αφορά το μέλλον πολλών νησιά του Αιγαίου».

Γάλλοι: Τα TCG Anadolu και TCG Trackya αλλάζουν τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο υπερ της Τουρκίας

«Ο τουρκικός στόλος επίθεσης δεν ήταν καθόλου αμελητέος μέχρι τώρα, με 6 LST και περίπου 30 αποβατικά σκάφη διαφορετικής χωρητικότητας, δεν διέθετε ωστόσο κανένα μεγάλο επιθετικό πλοίο ικανό να εκτελέσει μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον απαγορευμένων τόπων. Επιπλέον, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει, ούτε σχεδιάζει να έχει συγκρίσιμα πλοία, ενώ μέχρι τώρα οι δύο στόλοι έρχονταν αντιμέτωπι συχνά μεταξύ τους», γράφει το meta-defense.fr.

Στην πραγματικότητα, η άφιξη του Anadolu και του αδελφου του πλοίο, TCG Trackya, που φέρεται να ονομάστηκε σε σχέση με τη Θράκη, ένα από τα σημεία έντασης με την Αθήνα, είναι πιθανό να αλλάξει σημαντικά τη σχέση της ναυτικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζεται.

geostratigika.gr