Έκανε τον «ανοιχτοχέρη» με πλαστά 50εύρα και συνελήφθηΌταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν ένα πιστόλι με φυσίγγια στον γεμιστήρα και μια σιδερογροθιά

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τουλάχιστον τρεις επιχειρηματίες από περιοχές του Δήμου Κισσάμου κατήγγειλαν πως ένας 42χρονος που έκανε αγορές προϊόντων τους είχε πληρώσει με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ξεκίνησαν αναζητήσεις και κατάφεραν να εντοπίσουν τον παραχαράκτη ο οποίος είχε διαφύγει με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, τον ακινητοποίησαν, έκαναν έλεγχο στο όχημα και βρήκαν ένα πιστόλι με φυσίγγια στον γεμιστήρα και μια σιδερογροθιά. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι είχε πάει στην Κρήτη για διακοπές, εφοδιασμένος με τα «απαραίτητα» για να μην ξοδέψει δεκάρα, αλλά να βγάλει και κέρδος!

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο όπου διαμένει προσωρινά ο δράστης και στον περιβάλλοντα χώρο, βρήκαν εννέα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ με τον ίδιο σειριακό αριθμό, 15 συσκευασίες προϊόντων που είχε αγοράσει με τα κίβδηλα χαρτονομίσματα και 264,40 ευρώ που προέρχονταν από τα ρέστα που είχε πάρει. Επιπλέον, κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το αυτοκίνητο και άλλα δύο πλαστά χαρτονόμισμα που παρέδωσαν τα θύματα.

Ο 42χρονος παραχαράκτης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων που του απήγγειλε κατηγορίες για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του και για τον εντοπισμό και άλλων επιχειρήσεων που ενδέχεται να εξαπάτησε.

protothema.gr