Η Ελλάδα ενισχύσει τις συμμμαχίες της με Αίγυπτο – Ισραήλ και η Τουρκία «βράζει»!Με την Τουρκία να αυξάνει τις προκλήσεις και τις διεκδικήσεις της προς την Ελλάδα μετά τη μικρή ανακωχή μετά τις εκλογές στις δύο γείτονες, η χώρα μας συσπειρώνει τις συμμαχίες της και με άλλες χώρες πλην των ΗΠΑ.

Ο λόγος για την Αίγυπτο και το Ισραήλ, με τις οποίες η Ελλάδας ενισχύει τη στρατηγική της συνεργασίας. Πλέον περιμένουμε και τη αντίδραση της Τουρκίας, ειδικά στις επαφές της χώρας με την Αίγυπτο καθώς μιλάμε για μια ισλαμική χώρα και το να είναι κοντά στην Ελλάδα, αναμφίβολα είναι κάτι που ενοχλεί πολύ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το προηγούμενα χρόνια μάλιστα Τουρκία και Αίγυπτος δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις, όμως εσχάτως οι Τούρκοι προσπάθησαν να «κλέψουν» με ύπουλο τρόπο τους Αιγύπτιους από το πλευρό της Ελλάδας.

Μάλιστα πρόσφατα Τουρκία και Αίγυπτος διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές μετά από δέκα χρόνια και το Sportime σας εξήγησε τι σημαίνει για την Ελλάδα.

Επιπλέον οι πρόσφατες κοινές ασκήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ προκάλεσαν χαμό στην Τουρκία, οι οποία εξαπέλυσε έντονη επίθεση στην χώρα μας.

Το γεγονός αυτό δεν πτόησε την Ελληνική πλευρά που κινείται άμεσα ενισχύοντας τις ήδη διαχρονικά καλές σχέσεις με Αίγυπτο και Ισραήλ.