Η συνάντηση που θα κρίνει πολλά για τον Ερντογάν – Τι «καίει» την ΤουρκίαΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο στην Τουρκία, έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές όσον αφορά τα πρόσωπα που τον πλαισιώνουν ενώ είναι ξεκάθαρο πως υπολογίζει σε ορισμένες νέες συμμαχίες.

Μέσα από τα geostratigika διαβάσατε για την επέκταση στη Λιβύη και το σχέδιο του τούρκου προέδρου που θέλει να πιστεύει πως θα αλλάξει τις ισορροπίες και στα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα, η Τουρκία ετοιμάζεται να πουλήσει εκ νέου κορβέτες δικής της κατασκευής στην Ουκρανία που φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να αυξήσει την αρχική της παραγγελία.

Η συνάντηση που θα κρίνει πολλά για τον Ερντογάν – Τι «καίει» την Τουρκία
Πλέον, αυτό που «καίει» την Τουρκία αλλά και τον Ερντογάν, είναι η συνάντηση στις 20 Αυγούστου στη Βουδαπέστη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

Πρόκειται για μια συνάντηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλο τον πολιτικό κόσμο καθώς κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις στήριξης του Μαγιάρου προέδρου για τον Ερντογάν.

«Δόξα τω Θεώ που κέρδισε ο Ερντογάν, προσευχήθηκα πολύ για να κερδίσει» είχε δηλώσει ο Όρμπαν μετά την πρόσφατη νίκη του τούρκου προέδρου στις εκλογές της γειτονικής χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ξεκάθαρα η συμμαχία που πάει να δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες ενώ ενδιαφέρον έχει και η ατζέντα της επίμαχης συνάντησης.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή αναμένεται να εμπεριέχονται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η συμφωνία για τα σιτηρά, το διμερές εμπόριο αλλά και οικονομικά – πολιτιστικά ζητήματα.