Απλήρωτοι Στρατιωτικοί έχουν να αποζημιωθούν εδώ και δύο μήνες.Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Οι πολύ σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από ειδησεογραφικά sites στρατιωτικού ενδιαφέροντος, κινητοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, καθόσον φαίνεται ότι οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοί μας, που υπηρετούν την πυροβολαρχία Patriot έχουν να αποζημιωθούν για αυτή την αποστολή εδώ και δύο μήνες.

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι Στρατιωτικοί

ΣΧΕΤ. : α. Το από 03.8.2023 δημοσίευμα του militaire.gr με τίτλο: «Τι συμβαίνει με τους Έλληνες στρατιωτικούς που στείλαμε στη Σαουδική Αραβία με τους Patriot;»
β. Το από 03.8.2023 δημοσίευμα του armyvoice.gr με τίτλο: «Απλήρωτοι 2 μήνες οι Έλληνες στρατιωτικοί στη Σαουδική Αραβία»

Με έκπληξη αναγνώσαμε τη 03.8.2023 τα σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι εβδομήντα (70) περίπου στρατιωτικοί που μετέβησαν στο Ριάντ της Σα-ουδικής Αραβίας προς υποστήριξη του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot που διέ-θεσε η Χώρα μας, παραμένουν εδώ και δύο (2) μήνες απλήρωτοι, όπως κατήγγειλαν μέλη των οικογενειών τους, με κίνδυνο να μην μπορέσουν να αγοράσουν ούτε τα βα-σικά σχολικά είδη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που πλησιάζει τον Σεπτέμβριο.

Επειδή πρόσφατα νομοθέτημα φέρεται να αυξάνει τους μισθούς των στρατιω-τικών από τη 01.1.2024, γεγονός το οποίο σχολίασε η Ένωσή μας, αλλά με αφορμή τα ως άνω δημοσιεύματα δημιουργήθηκε κλίμα αγανάκτησης και ανασφάλειας στα μέλη μας και εν γένει τις/τους στρατιωτικούς, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις οφειλόμενες ενέργειές σας ούτως ώστε να αποζημιωθούν οι συνάδελφοί μας που ευρίσκονται στη συγκεκριμένη αποστολή και εάν οι ενέργειες μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών και Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ) καταστούν ατελέσφορες έως τα τέλη Αυγούστου, παρακαλούμε για την αποζημίωση των συναδέλφων με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και με τη μορφή της άμεσης καταβολής στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς υπό τη μορφή προκαταβολής

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία.